Pályázaton választják ki az Eleven Ősz művészeti programjait

Ismét nyilvános pályázatot hirdet az Eleven Ősz művészeti és kulturális programjainak megvalósítására a Bartók Boulevard Egyesület. A felhívás eredményeként többek között zenei, színházi, kreatív kézműves- és irodalmi programokkal, valamint művészeti sétákkal és köztéri alkotásokkal színesítik a Bartók Béla Boulevard programját az Eleven Ősz alkalmából, amelyet szeptember 23–24-én tartanak meg.

Magyar Nemzet
2022. 07. 14. 16:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét megelevenedik a Bartók Béla Boulevard, azaz a kultúra beköltözik Újbudára, a Bartók Béla Boulevard Kulturális Negyedébe, a Gellért tértől a Móricz Zsigmond körtérig, illetve a Feneketlen-tóig tartó szakaszra. 

A program szervezői szeretnék az Eleven Ősz programjait pályázat útján begyűjteni, ezért várják az amatőr és a profi előadók, alkotók, művészek, kultúra iránt rajongók pályázati anyagát. 

Azaz várják mindazok jelentkezését, akik szeretnének az Eleven Ősz során a Bartók Béla Boulevard kultúrhelyein, teraszain, illetve közterein fellépni. 

Loveinstreet – hangzik a pályázat gondolati magja, a szervezők ugyanis hisznek „a szeretet, a szerelem és a békesség mindent lefegyverző erejében. Hisszük, hogy ha néha-néha meg is tántorodunk, képesek vagyunk elemelkedni a félelmektől és bátran hinni a közös jó minden jóját! Képesek vagyunk megnyílni és bizalmat adni magunknak és egymásnak! Van erőnk kitárulkozni, megismerni, megérteni, Szeretni, békében élni! Tegyünk együtt kísérletet a közös örömre, az együtt nevetésre, a félelmeket legyűrő szeretésre! Legyen az Eleven Ősz az az ünnep, amikor bátran szeretjük az utcazajt, kacagjuk a fényeket, megértjük a lényeget!” – áll a felhívásban. 

Az elbírálásnál elsőbbséget élveznek a kisközösségek művészeti produkciói, azok a pályamunkák, amelyek már az előkészítés folyamán a helyi közösségek bevonására építenek, illetve azok, amelyek kreatívok, egyediek és művészet-, valamint kultúraszerető közösséget mozgósítanak. 

A pályázattal megvalósuló programok, projektek finanszírozására 500 ezer forintot fordít az egyesület, amely összeget kiegészítik a társfinanszírozók, illetve az együttműködő partnerek, szponzorok által biztosított források. 

Pályázni lehet az alábbi témakörökben: zene, tánc, színház, előadás, kreatív kézműves-foglalkozás, gyerekprogram, irodalmi program, tematikus séta, művészeti alkotás/köztéri alkotás. 

Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be. 

A pályázat benyújtásának határideje 2022. július 18. 24 óra. A pályázatokat digitálisan, a www.bartokbelaboulevard.hu oldalon megtalálható felhívásban szereplő kritériumoknak megfelelően kell benyújtani az [email protected] címre. A pályázatokat a szakmai zsűri legkésőbb 2022. július 20-án bírálja el a megvalósíthatóság, a megalapozott költségvetés, az egyediség, a látogatószám és az ár-érték arány szempontjai alapján. A nyertes pályázókat e-mailben értesítik 2022. július 22-ig. 

Borítókép: Előadás egy régebbi Eleven Őszön (Forrás: Bartók Béla Boulevard)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.