időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

A Gyulai Várszínház kiosztotta nívódíjait

Magyar Nemzet
2022.09.30. 14:14 2022.09.30. 14:23
A Gyulai Várszínház kiosztotta nívódíjait

A Gyulai Várszínház Művészeti és Társadalmi Tanácsadó Testülete augusztus 19-i évadértékelő ülésén javaslatokat tett a nyári bemutatókhoz kapcsolódó nívódíjainak odaítélésére. Gyula Város Képviselő-testülete szeptember 29-i ülésén a javaslatokat jóváhagyta. 

Ennek értelmében Gyula Város Önkormányzata és a Gyulai Várszínház által alapított Sík Ferenc-díjat ítélték Dér András rendezőnek a Mindenkinek mindene – Apor Vilmos című darab megírásáért és a színházi és filmes eszközöket eredeti módon ötvöző, kiemelkedő színvonalú megrendezéséért. 

Dér András. Fotó: Fotó: Mudra László

 

 

A Gyula Város Önkormányzata által alapított Havasi István-díjat Márkó Eszter rendezőnek ítélték a Tündöklő Jeromos című darab Tamási Áron szellemiségéhez hű, korszerű és kiemelkedő színvonalú megrendezésért. 

Márkó Eszter. Fotó: Nemzeti Színház

A Gyulai Várszínház által alapított Őze Lajos-díjat pedig Imre Éva színművésznőnek ítélték az Ifjú barbárok című előadásban nyújtott kiemelkedő színművészi teljesítményéért, Bartók Béla alakjának, személyiségének eredetien összetett megformálásáért.

Imre Éva. Fotó: Gyulai Várszínház


Borítókép: Jelenet a Mindenkinek mindene című előadásból (Fotó: Kiss Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.