Csák János a közösségi oldalán emlékezett meg a magyar dráma napjáról

1883-ban ezen napon mutatták be Madách Imre drámai költeményét, Az ember tragédiáját.

Forrás: Facebook2022. 09. 21. 15:23
CSÁK János
Budapest, 2022. augusztus 19. Csák János kulturális és innovációs miniszter beszédet mond az állami kitüntetések átadásán a Pesti Vigadó dísztermében 2022. augusztus 19-én. A miniszter augusztus 20. alkalmából adományozható állami kitüntetéseket és a Népmûvészet mestere díjakat adott át. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a Facebook-oldalán megosztott posztjában hívta fel a figyelmet a magyar dráma napjára.

Ismert, hogy 1883. szeptember 21-én tartották Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatóját a Nemzeti Színházban Paulay Ede rendezésében. 1984-ben kezdeményezte a Magyar Írók Szövetsége, hogy ennek évfordulóján legyen a magyar dráma napja.

Ismertette az emléknap céljait, miszerint érdemes jobban megismernünk drámairodalmunk eddigi értékeit, illetve ösztönözni kell az újabb alkotások megszületését.

Éljen a magyar kultúra, éljen a haza! 

– írta posztja végén a miniszter.

 

Borítókép: Csák János kulturális és innovációs miniszter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.