Magyar jazz Bukarestben

A szervező Liszt Intézet bukaresti központja emlékeztetett, hogy bukaresti fesztiváljellegű rendezvényeik 2019-ben gazdagodtak a jazznapokkal, amely az idén szeptember 28. és 30. között lesz. A háromnapos fesztivál célja bemutatni a közönségnek a már befutott, illetve a pályakezdő magyar jazzmuzsikusokat, megemlékezni a műfaj egykori világklasszis magyar képviselőiről, illetve lehetőséget nyújtani erdélyi magyar jazzmuzsikusok bemutatkozására is.

Magyar Nemzet
2022. 09. 23. 18:10
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A seregszemle az idén három helyszínen zajlik, az intézet székhelye mellett lesznek programok a a Bukaresti Nemzeti Zeneművészeti Egyetemen, valamint a Bukarest legrégibb jazzklubjának számító Green Hoursben.
A szervezők a zeneművészeti egyetemre jazzműhelyre várják az érdeklődőket. Ezt Gyárfás István jazzgitáros és Gyárfás Attila dobos, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszékének dobtanára tartja. 

Itt a két muzsikus megosztja tapasztalatait, ötleteket, tanácsokat ad az improvizációs zene, a jazz kapcsán, kitér különböző stílusokra, és bevezet az együtt muzsikálás titkaiba. 

Ugyanott egy rendhagyó felállású együttes lép a színpadra, a Gyárfás–Bota Quartet. A második nap a Perspectives Project koncertjén a trió vezetője, a marosvásárhelyi születésű Bende Zsolt gitárosnak a szerzeményei hangzanak el Arnie Somogyi bőgős és Tálas Áron dobos közreműködésével. A zárónapon az idén is lesz etnojazz: a Nigun együttes a Liszt Intézetben ad koncertet.

Borítókép: Bukarest legrégibb jazzklubja, a Green Hours (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.