időjárás 2°C Balázs 2023. február 3.
logo

A Blokád a legnézettebb filmek között nyitott a mozikban

Magyar Nemzet
2022.10.25. 19:30 2022.10.25. 19:32
A Blokád a legnézettebb filmek között nyitott a mozikban

Már több mint tizenháromezer néző látta a Blokád című magyar filmet, amelyet múlt csütörtöktől játszanak a hazai mozik. A 95. Oscar-verseny legjobb nemzetközi film kategóriájába nevezett új magyar alkotás a legnézettebb filmek közt debütált az október 23-i ünnepi hétvégén.

A Blokád a rendszerváltás utáni Magyarország első, szabadon választott miniszterelnökéről, Antall Józsefről szól, a történet az 1956-os forradalom, illetve az 1990-es taxisblokád idején játszódik.

A 13 223 nézőszámmal a Blokád lett a második, az első hétvégéjén a legtöbb nézőt mozikba vonzó magyar film az idei esztendőben.

 

Bíztunk a közönség érdeklődésében, amihez jelentősen hozzájárult többek közt Köbli Norbert fordulatos, izgalmas forgatókönyve, a kitűnő színészek, köztük Seress Zoltán, ifj. Vidnyánszky Attila és Gáspár Tibor alakítása, valamint a történetet Nagy András operatőrrel együtt gazdag vizualitással, látványosan és sodró lendülettel adaptáló rendező, Tősér Ádám munkája is

– mondta Lajos Tamás, a film producere.

Hozzátette, hogy reményei szerint az első hétvégén elért nézőszám azt ígéri, hogy a Blokád is bekerülhet az utóbbi idők legnézettebb magyar filmjei közé, és folytatja azt a sikersorozatot, amely azt igazolja, hogy a nézők szívesen néznek hazai gyártású filmeket.

Borítókép: Jelenet a filmből (Forrás: Intercom)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.