Gálaest a nemzeti gyásznapon

Webber Requiem című darabját mutatja be a Budapesti Operettszínház november 4-én, a nemzeti gyásznapon. Az esten többek között Szörényi Levente István, a király legismertebb dalait játsszák, valamint Tolcsvay László Magyar Miséjéből a Glóriát, Wolf Péter Ave Maria-ját és Dés László Valahol Európában című művéből A zene az kell című dalt adják elő.

Magyar Nemzet
2022. 10. 15. 14:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyszabású gálaesten fellép többek között Polyák Lilla, Zábrádi Annamária, a Virtuózok nyertese, Ninh Duc Hoan Long, illetve a Kodály Zoltán kórusiskola szólistája. Az est karmestere Pfeiffer Gyula, a Budapesti Operettszínház fő-zeneigazgatója. A két részből álló előadás első felében Webber 1985-ben, édesapja halálára komponált halotti miséjét hallhatja a nagyérdemű közönség.

Az est második felében, Örök világosság címmel egy, az alkalomhoz illő nagyszabású musicalgála látható, ahol Andrew Lloyd Webber leghíresebb musicaljeinek részletei mellett, magyar zeneszerzők ismert miséiből hangzanak el részletek. Szörényi Levente István, a király legismertebb dalait, Tolcsvay László Magyar Miséjéből a Glóriát, Wolf Ave Maria-ját és Dés László Valahol Európában című musicalből A zene az kell híres dalát adják elő.

A gálán felcsendülnek Webber legismertebb musicaljeiből részletek, mint például a Jézus Krisztus Szupersztárból, az Evitából, a Nyomorultakból, Az Operaház fantomjából. A fináléban pedig egy igazi örömzenét hallhat a Budapesti Operettszínház közönsége, ahol minden résztvevő együtt énekli Schonberg Nyomorultak darabjából a reményt adó Egy nap még című dalt.

Borítókép: A koncert (Fotó: Art&Lens)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.