Világhírű kamaraegyüttes érkezik Magyarországra

November 3-án a Michael Barenboim zenekara, a West-Eastern Divan Ensemble kamaraegyüttes lép színpadra a Magyar Zene Házában. Nem mindennapi formációról beszélünk, hiszen a West-Eastern Divan Orchestra a zene kultúrákon és politikai nézeteken átívelő elsöprő erejét reprezentálja.

Magyar Nemzet
2022. 10. 26. 18:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Filharmónia Magyarország hangversenyein a legkiválóbb művészek koncertjeit hallhatja a közönség. Idén ősszel pedig egy igazi különlegességgel várják a zeneszeretőket.

November 3-án a Michael Barenboim zenekara, a West-Eastern Divan Ensemble kamaraegyüttes lép színpadra a Magyar Zene Házában. 

Daniel Barenboim és Edward W. Said 1999-ben alapította a zenekart izraeli, palesztin és a közel-kelet országaiból származó zenészekből. A The West-Eastern Divan Ensemble ennek a projektnek a legfrissebb lenyomata, és a nagyzenekar rendkívül dicsért művésziségét intim kamarazenei formátumba hozza, annak elveit viszi tovább és lehetőséget biztosít a közönség számára, hogy a zenészek egyedi művésziségét és egyéniségét közelről megtapasztalhassa.

Számomra a kamarazene a legszórakoztatóbb a zenében, mert alapvetően a többi emberrel való kommunikációról szól. Egy szóló darabot játszom, de másokkal együtt, és ez olyan, mint egy kellemes vacsora a barátaiddal… Mindannyian nagyon erősen hiszünk abban, természetesen különböző módokon, hogy a zene boldogságot hozhat, és talán egy kicsit meg is változtathatja ezt a világot

 – vallják a zenekar tagjai. 

Az est fényét emeli Balog József Liszt-díjas zongoraművész közreműködése, aki a fiatal zongorista generáció egyik legtehetségesebb tagja, a világ három kontinensének több mint húsz országában koncertezett már kamarazenészként és szólistaként egyaránt. Olyan híres koncerttermek fellépője volt, mint például az amszterdami Concertgebouw vagy a bécsi Konzerthaus.

 

Borítókép: West-Eastern Divan Ensemble kamaraegyüttes és Balog József (Fotó: Adamik Péter)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.