időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo
A négy hét alatt vásár, gasztronómia, szabadtéri koncertek, kézműves-foglalkozások és jégpálya is várja a látogatókat

Egy hónap múlva nyit a mesés Debreceni Advent

Magyar Nemzet
2022.10.26. 16:50
Egy hónap múlva nyit a mesés Debreceni Advent

Elindult a visszaszámlás: egy hónap múlva, november 26-án nyitja meg kapuit a Debreceni Advent. A programkínálatban gyerekek és felnőttek számára szóló események váltják egymást a színpadokon.

A puncs- és gesztenyestandok szezonális finomságokkal csalogatják a vásárlókat, a faházak kézműves áruk kínálatával és karácsonyi hangulattal várják a nézelődő közönséget. A feldíszített házikók kínálata között találni forralt bort és karácsonyi koktélszínházat is, a kenyérlángos, a bejgli vagy a helyben sütött kürtöskalács illatával az adventre hangolódhatnak a látogatók november 26. és december 23. között.

A Piac utcai, a főtéri és a Dósa nádor téri vásári korzón a modern és a tradicionális termékek egyaránt helyet kapnak, akárcsak a torontáli szőnyegek, a kelim szőttesek, a cserépedények, a mázas bögrék, a kézzel készült fajátékok, a mézeskalácsok, a hargitai gyógyfüvek, az ezernyiféle tea, a karácsonyi díszek és a szaloncukrok is. 

Több mint kilencven ünnepi, feldíszített stand kínál hagyományos kézműves termékeket, kidolgozott karácsonyi díszeket, szezonális ajándékokat és közel harminc faház nyújtja ínycsiklandó finomságok, különleges kulináris élvezetek széles választékát.

A 750 négyzetméteres nagyságú jégpálya mindennap nyitva tart, és a különböző tematikájú esteken jégdiszkóval várják a korizókat.

A programkínálatban gyerekek és felnőttek számára szóló események váltják egymást a színpadokon: a városba érkezik többek között Csemer Bogi, Gájer Bálint és a HoneyBeast, fellép a Kodály Filharmónia és a Szent Efrém Férfikar, a gyerekeket a Garagulya Gólyalábas, a Langaléta, a Lángoló Csigák és az Agyagbanda szórakoztatja. A Kossuth téren található majd az Adventi Kuckó, ahol bárki felfedezheti a kézzel készített ajándékok csodáját.

 

A Nagytemplom előtti és belvárosi karácsonyi vásár felejthetetlen színfoltja azoknak, akik ünnepi hangulatra vágynak. A látogatók varázslatos karácsonyi légkörbe léphetnek be, melynek egyedülálló hátterét Debrecen belvárosának csodálatos épületei nyújtják. A városi sétány fényei, régi-szeretett és új fényinstallációi – a gömb, a szarvasok, a szán vagy a fényfa –, továbbá a hatalmas, élő fenyő november 26-tól lehetőséget ad arra, hogy a nézelődők a mindennapokból kiszakadva ráhangolódjanak a közelgő ünnepre.

 

Borítókép: Debreceni Advent (Fotó: Főnix Rendezvényszervező Kft.)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.