„Szövik a fonalat, a szerencse fonalat” + videó

Személyes élethelyzetekből merített új videóklippel érkezik december 13-án a középkori rock ’n’ roll fenegyereke, a Bordó Sárkány. Az év végéhez közeledve a Kettő21 című saját szerzeményhez készült road movie stílusú klip anyaga az együttes idei Baltikum turnéja alatt készült.

Magyar Nemzet
2022. 12. 13. 19:00
Forrás: bordosarkany.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új dalt először az idén nyáron, Észtországban adták elő, hatalmas sikerrel. A koncert egy Baltikum-turné része volt, amelynek során Lettországban és Litvániában is fellépett a Sárkány. Az együttes megalakulásától számítva határainkon kívül tizenöt országban adott koncertet és eddig négy nagylemeze jelent meg. A Kettő21 című dal az ötödik lemezükön szerepel majd, amely várhatóan tavasszal jelenik meg.

 

 

A Bordó Sárkány középkori hangulatba ültetett dalai a mai kor világzenei hangzásvilágához igazodó, táncra perdítő, erőteljes dinamikai felfogásban szólalnak meg. Ezalól a Kettő21 sem kivétel, azonban érdekessége, hogy témáját tekintve az aktuális élethelyzetre reflektál, illetve egészen friss dallamszerkesztés hallható benne. Ráadásul különleges hangszerek is megszólalnak alatta, mint például a mandocello és a lantgitár.

 

 

Az elvágyódás és létünk mozgató elvein való töprengés adja a Kettő21 fő mondanivalóját. Bár a dalt a pandémiás helyzet bezártsága inspirálta, a szerzemény valójában a kiszámíthatatlanságról és a szerencse forgandóságáról szól, ami jelenlegi helyzetünkre teljes mértékben érvényes. Nem véletlen, hogy decemberben érkezik a klip, egyfajta év végi összegzésképp, mivel a Kettő 21 egyaránt tartalmazza a múltat, jelent és jövőt. 

Borítókép: Bordó Sárkány (Forrás: Bordó Sárkány)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.