Megkezdte nemzetközi hódító útját a Hadik

Számos külföldi vevőnek értékesítette a Nemzeti Filmintézet nemzetközi részlege az idei Berlinale keretein belül megtartott filmvásáron, az European Film Marketen a Hadik című új magyar kalandfilm forgalmazási jogait. A történelem legnagyobb huszárcsínyét látványosan, csatákkal, ostrommal, kardpárbajokkal fűszerezve elmesélő film első határon túli mozipremierét már meg is tartották.

Magyar Nemzet
2023. 03. 29. 15:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Hadik András ízig-vérig magyar hős, akire büszkén tekintünk fel, ugyanakkor a lehetetlennek tűnő küldetése bárhol a világon érdeklődésre tarthat számot. Mi magunk azzal az igénnyel fogtunk bele ebbe a filmbe, hogy külföldiek számára is élvezhető, szórakoztató történetet vigyünk vászonra a klasszikus kalandfilmek stílusában, a látványt, az akciókat tekintve pedig abszolút napjaink nézői elvárásait szem előtt tartva. A visszajelzések biztatók, örülünk a nemzetközi érdeklődésnek és nagyon várjuk a filmünk kinti fogadtatását

– mondta Dr. Nagy Endre, a Hadik producere.

A történelem legnagyobb huszárcsínyje

A kitűzött célt, úgy tűnik sikerült elérni, hiszen a romániai filmszínházakban március 17-étől játsszák a filmet. A német ajkú közönség sem marad le Berlin elfoglalásáról, köszönhetően annak, hogy Németország, Ausztria és Svájc is megvásárolta már a film vetítési jogait. A porosz – osztrák háború közepébe csöppenő huszárok történetét német nyelvterületen szinkronosan élvezhetik majd a nézők, akárcsak Olaszországban, ahol szintén bemutatják hamarosan Szikora János rendezését. Olaszul beszélő változatban Vatikánban, San Marinóban, valamint Máltán, illetve Monacóban is a közönség elé kerül a Hadik. A közelmúltban Bulgáriával szintén megszületett a forgalmazási megállapodás, így várhatóan náluk ugyancsak premiert kap nemsokára a magyar huszárkaland. Mindezek mellett a csehországi, szlovákiai, valamint a dél-amerikai bemutatókról is zajlanak a tárgyalások. 

Borítókép: Jelenet a filmből (Fotó: Takács Gergely)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.