Helyszínvadász a mai Svenkben

„Először jön az igény és utána találjuk meg hozzá a helyszínt” – mondja Szabó Tamás filmes location manager, azaz helyszínvadász, aki a Svenk ma adásában beszél e munkakörről és a Hadik című film helyszíneinek kiválasztásáról.

Magyar Nemzet
2023. 05. 20. 17:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A location scout a helyszíneket keresi és a location manager az a pozíció, feladat, amikor a már meglévő, leegyeztetett forgatási helyszínekkel leszerződünk, megnézzük, hogy az mennyire alkalmas a forgatásra és mennyire felel meg a forgatási igényeknek – magyarázza Szabó Tamás helyszínvadász.

hadik mária terézia
Jelenet a Hadik című filmből (Fotó: Vertigo Media)

Ezt követően a Hadik című, 1700-as években játszódó huszárfilmről beszél, ahol olyan helyszínek után kutattak kollégáival, ahol nem látszódnak a modern civilizációs ártalmak – például nincsenek keréknyomok, utcalámpák –  a kamerán. 

Szabó Tamás kitér arra is, hogy a Hadikhoz azért is volt nehéz helyszínt találniuk, mert egyrészt figyelembe kellett venniük a kor építészeti stílusát, másrészt kevésbé használt forgatási helyszínt kerestek. Éppen ezért két-három helyszínvadász járta az országot és megnézte a magyarországi barokk kastélyokat, kúriákat. A helyszínvadászat menetéről és a szakma szépségeiről is beszél Szabó Tamás a Svenk mai adásában.

Az adást 22.50-kor láthatják a Hír TV-n.

 

Borítókép: Szabó Tamás (Fotó: Svenk)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.