Ismét Budapesten koncertezik Hans Zimmer

Hans Zimmer április 23-án kezdte meg a Hans Zimmer Live – Europe Tour 2023 című európai turnéját, aminek részeként június 5-én tér vissza Budapestre, ígérete szerint a legmodernebb látvány- és fényeffektusokkal, valamint a világ legkiemelkedőbb szólista zenészeinek bevonásával.

Magyar Nemzet
2023. 05. 24. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2014 óta koncertező, kétszeres Oscar-díjas filmzeneszerző 15 európai országban ad koncertet a turnén, többek között Portugáliában, Spanyolországban, Szlovákiában, Ausztriában és Svájcban. 

A Papp László Budapest Sportarénába június 5-én látogat el, ahol 20 órakor lép fel.

Hans Zimmer koncertje (Fotó: Frank Embacher)

Szeretem azt az érzést, amikor a világ legjobb zenészeivel, mondhatni a családtagjaimmal együtt éljük át ezeket a fantasztikus élményeket. De az egésznek semmi értelme nem lenne a közönség támogatása nélkül, akik a családom másik részét képezik. Végül is, én úgy gondolom, hogy a zene összeköt mindannyiunkat. És ígérem, hogy mindig a legjobbat adjuk és tiszta szívünkből játszunk önöknek

 – mondta a turnéjáról Hans Zimmer.

Zimmer több mint 150 filmhez komponált zenét, és számos díjat nyert munkáiért, köztük két Oscar-, négy Grammy- és három Golden Globe-díjat, emellett több mint ötszáz zenei projektet valósított meg, így széles körben minden idők egyik legnagyobb filmzeneszerzőjeként tartják számon. 

A zeneszerző számtalan hatalmas sikert arató mozifilm zenéjét szerezte és szólaltatta már meg élőben, többek között olyan filmekét, mint a Dűne, a 007 Nincs idő meghalni, Az oroszlánkirály, a Gladiátor, A Karib-tenger kalózai, A sötét lovag trilógia, Az utolsó szamuráj és a Top Gun: Maverick. 

Oscar-díjait Az oroszlánkirály és a Dűne című filmek zenéjéért kapta.

Borítókép: Hans Zimmer koncertje (Fotó: Frank Embacher)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.