Kuriózumok és interaktív előadások a PlayOn! Budapest fesztiválon

Nemzetközi kuriózumokkal, digitális technológiákat alkalmazó, interaktív előadásokkal várja a tizenéveseket a PlayOn! Budapest nemzetközi ifjúsági színházi fesztivál. A május 17-től 20-ig tartó eseményt a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia részeként rendezi meg a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház.

Magyar Nemzet
2023. 05. 14. 20:00
PlayOn! Budapest fesztivál
Forrás: Szinhaziolimpia.kolibriszinhaz.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PlayOn! Budapest fesztiválra hét európai országból érkeznek a történetmesélés és a nézői bevonódás új formáit kereső előadások, amelyek mind a PlayOn! – New Storytelling with Immersive Technologies nemzetközi színházi projekt részeként jöttek létre.

PlayOn! Budapest fesztivál
A PlayOn! Budapest fesztiválon nemzetközi kuriózumokat láthat az ifjú közönség. Forrás: Szinhaziolimpia.kolibriszinhaz.hu

A digitalizáció és a fiataloknak szóló színház kapcsolatát kutató nemzetközi együttműködés olyan innovatív produkciók létrejöttében segédkezett, amelyekben az alkotók a klasszikus történetmesélést interaktív formákkal váltották fel, olyan digitális technológiák alkalmazásával, amelyeket sok fiatal ismer.

Ezekben az előadásokban a nézők résztvevőkké is válnak, hol azért, mert VR-szemüvegen keresztül nézik a történetet, vagy interaktív tablet vezeti őket végig a városon, míg máskor mobilapplikáción keresztül befolyásolhatják a színpadi történést.

A PlayOn! Budapest fesztiválnak a Kolibri Színház és az Eötvös10 ad otthont

Bővebb információkat a fesztiválról ide kattintva olvashatnak.

Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE!

Borítókép: Jelenet az egyik előadásból (Forrás: Szinhaziolimpia.kolibriszinhaz.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.