Szomjas Szűz garázdálkodik a belvárosban

Amikor a Márai-díjas író, Berta Zsolt éppen nem a billentyűzetét püföli, a húrok közé csap a melankolikus, de harapós blueszenekarával. A Szomjas Szűz péntek este ad koncertet Budapesten, a Krúdy utcai Mixátban.

Magyar Nemzet
2023. 05. 02. 18:20
Szomjas szűz Fotó: Berta Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szomjas Szűz titkos hely, gerillakocsma, ahol bármi megtörténhet és meg is történik. Bejutni csak úgy lehet, ha hívják az embert, de ha már bent van, bárkivel találkozhat, beszélgethet, muzsikálhat, akár a jelenből, akár a múltból, sőt, egy regényből kiszólítván is. Az ott elhangzó történeteket egy könyvben találjuk, címe – mi más – Szomjas Szűz, szerzője Berta Zsolt, de a bárpultnál Cseke András ül, akinek meggyőződése, hogy ezek az ő történetei, hiszen az ő barátaival, szeretteivel, ismerőseivel, ellenségeivel estek meg.

 

A helynek állandó tánc- és regös zenekara van, a neve – mi más – Szomjas Szűz. A dalokban szintén történetek, hősök elevenednek meg, s egy zenei album formájában a könyvbe is bekéredzkedtek, a hátsó borítóra ragadva. De a történetnek itt nincs vége. Folyton újabbak születnek, s a Szomjas Szűz – a kocsma, a könyv, a lemez, a zenekar – hol itt, hol ott tűnik fel, hogy meséljen nekünk a hazánkról és rólunk

– áll Berta Zsolt író invitálásában, aki a zenekarával május-5 én, péntek este lép fel a Mixátban, a Krúdy utca 7. alatt.

 

A Szomjas Szűz lógója Fotó: Berta Zsolt

És mint az alábbi – Ferenczi Györggyel közösen rögzített – dalból is kiderül, ha valaki szereti a bluest, annak nagy hiba lenne kihagyni a koncertet. 

Borítókép: A Szomjas Szűz fellépése (Fotó: Berta Zsolt)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.