Tóról tóra fesztivál

Tízéves a Magyar Tavak Fesztiválja, amely idén a többi közt operagálával, koncertekkel, csónakos és kerékpáros túrával, családi nappal, főzőversennyel várja az érdeklődőket a Velencei-tónál, majd Tiszafüreden és a Balatonnál.

Magyar Nemzet
2023. 05. 28. 17:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Tavak Fesztiválja 2023 nyarán ismét színes programokkal várja a közönséget mindhárom helyszínén: a Velencei-tónál, a Tisza-tónál és a Balatonnál. A fesztivál évről évre egyre több látogatót vonz, sokakat érdekel az újszerű gondolat: kivinni a klasszikus zenét a természetbe, sporttal kombinálni és fesztivállá szervezni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a vízparton, a szabad ég alatt élvezhetjük a kultúrát madárcsicsergés és a természet nyújtotta gyönyörű kulisszák között. Operagála, koncertek, csónakos és kerékpáros túra, családi nap, főzőverseny kínál tartalmas kikapcsolódást az érdeklődőknek.

Idén szinte minden kulturális rendezvényre árnyékot vet a forráshiány. Ez a probléma a Magyar Tavak Fesztiválját is érinti. Kevesebb pénzből tudunk gazdálkodni, ezért néhol változtatnunk kellett a korábban eltervezett műsorfolyamon. Lesz néhány újdonság annak érdekében, hogy tartani tudjuk az eltelt tíz év alatt tőlünk megszokott színvonalat, de csak a forma változik, a minőség nem

 – hangsúlyozta Debreczeni Ildikó fesztiváligazgató.

 

A rendezvénysorozat a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásának köszönhetően a Velencei-tónál startol június 30-án. A nyitóesten a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpado tartandó gálakoncertenten fellép Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, Rab Gyula, Tóth Vera, ifj. Sárközi Lali és zenekara, valamint az Urbán Verbunk. A műsor rendezője Novák Péter. Július 28-án Tiszafüreden folytatódik a programsorozat. Pénteken délelőtt 11 órakor a Polgármesteri Hivatal előtti téren a megnyitón közreműködik Miklósa Erika, Rab Gyula, Harazdy Miklós, valamint a Tiszafüredi Mazsorettek és a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar- áll a közleményben. Július 29-én, szombaton a Morotva-félszigeten koncertet ad mások Miklósa Erika és a Csík Zenekar. A tizedik születésnapját ünneplő fesztiválon az érdeklődők a Családi TÓ'Piknik alkalmával Petőfi Sándor kedvenc ételét kóstolhatják meg, de lesz Boat D'Opera csónakos és Tour D'Opera kerékpáros túra is.

A Magyar Tavak Fesztiválja idei programsorozata augusztusban a Balatonnál, Tihanyban zárul majd. A három fesztivál természetesen egymástól függetlenül is látogatható, de sokan rendszeres visszatérők immáron mindhárom helyszínen.

Bővebb információ a Magyar Tavak Fesztiválja honlapján, valamint Facebook-oldalán található.

 

Borítókép: Természet és komolyzene találkozik a Magyar Tavak Fesztiváljain (Forrás: Magyar Tavak Fesztiválja)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.