Gyermekmentő professzorként tér vissza a filmvászonra a nyolcvanéves Lukáts Andor

Lukáts Andor, az idén nyolcvanéves Kossuth-díjas színész szinte már állandó partnere az új hazai filmes generációnak. Nyitottságának, kíváncsiságnak köszönhetően az elmúlt években számos fiatal rendezővel dolgozott együtt. Hatalmas lelkesedéssel játszott többek közt a külföldön is sikert aratott Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre és az Akik maradtak című filmekben. A sorozat idén sem szakad meg, mert legutóbb Szabó Mátyás rendező első játékfilmjében, a most nyáron mozikba kerülő Látom, amit látszban kapott fontos szerepet.

Magyar Nemzet
2023. 06. 02. 11:41
Lukáts Andor, vilmányi Benett, Látom, amit látsz
Fotó: Szilagyi Lenke Forrás: Filmsquad
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lukáts Andor a két magányos, zárkózott fiatal kapcsolatát kibontó történetben a gyermekmentő vállalkozást vezető, szigorú és rejtélyes múltú Fellegi professzort alakítja. 

Az idős, vak szakember féltőn óvja, terelgeti a különleges képességekkel rendelkező pártfogoltját, a húszas évei végén járó Ábelt, aki, ha becsukott szemmel szubjektálni kezd, az elveszett gyerekek szemén keresztül képes látni és így segít őket megtalálni. 

A fiúnak a munkája körül forog az élete, amit csupán a vénkisasszony Mituk nénivel oszt meg. 

Látom, amit látsz, Lukáts Andor, vilmányi Benett, Nagy Kati
Lukáts Andor, Nagy Kati és Vilmányi Benett (j-b) a Látom, amit látsz című film egyik jelenetében
Fotó: Filmsquad/Szilágyi Lenke

A professzor kényszerű távolléte alatt viszont hibát követ el. 

Rácsatlakozik az egykori elveszett gyermekből felnőtt nővé vált Vera látására, akinek a szemén keresztül kezdi másként szemlélni a világot.

 A két sebzett fiatal közt különös vonzalom támad. Szerelmesek lesznek egymásba, aminek a következményeivel viszont egyikük sincs tisztában…

A filmben Lukáts Andor mellett a két fiatal, egymáshoz közel kerülő főhőst Vilmányi Benett és Hartai Petra alakítja, míg a további szerepekben Nagy Mari és Lestyán Attila lép színre. A Látom, amit látsz premierjét június 8-án Veszprémben, a magyar mozgókép fesztiválon tartják meg. A hazai mozikban pedig június 22-től tűzik műsorra a filmet, ami a Nemzeti Filmintézet támogatásával valósult meg.

Borítókép: Lukáts Andor a Látom, amit látsz című filmben (Fotó: Filmsquad/Szilágyi Lenke)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.