Nyárköszöntő Tündérkert mulatság

A Kastélymesék a szabadban program részeként Nyárköszöntő Tündérkert mulatság címen hirdet családi napot a Klebelsberg-kastély. Az egész napos programsorozaton színházi és bábelőadások, irodalmi programok, kézműves-foglalkozások, valamint koncertek is várják a családokat június 11-én.

Magyar Nemzet
2023. 06. 10. 19:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

13.00–17.00: Kézműves-foglalkozások.

13.00–16.00: Kincskeresés a kertben.

14.00: Talány – Megfejtő megmérettetések, vagyis találós kérdések vetélkedője a Vándormuzsikussal.

15.00: Az élet vize – Écsi Gyöngyi Árgyélus Színháza (Felvidék). Palóc népmese Jankó királyfiról és Tündérszép Ilonáról és arról, hogy mennyi bölcs döntést kell hozni ahhoz, hogy az emberfia belekóstolhasson az élet vizébe. Az előadásban ötvöződik a bábjátékos-népdalénekes-mesemondó szerep. A kovácsoltvas díszlet, kendők, kesztyűbábok, maszkok segítségével az ősi magyar mitológiai világképben rajzolódnak ki a mese körvonalai. A tájegységhez tartozó nyelvjárás, népdalok és mondókák a mai paraszti gondolkodásmódot tükrözik, de magukban rejtik az ősi bájolás és rejtőzés elemeit is.

16.00: Petőfi Sándor: A helység kalapácsa – Csavar Színház (Felvidék). A városi komédiák hangulatát idéző produkció Petőfi páratlan humorával, groteszk elemekkel fűszerezve tárja elénk e különös világot. Az előadást a közönséggel való állandó kommunikáció, a sokszor improvizációnak tűnő stílusgyakorlat és interaktív játékmód teszi fergeteges komédiává, ezt színesíti Bodonyi András zenéje, amely igazi Petőfi-korabeli hangulatot varázsol a színpadra. Előadja: Gál Tamás.

17.15: Kincsek leleplezése, avagy a győztesek jutalma.

17.30: Kolompos koncert és Tündérkertet megrengető Kolompos táncház. A magyar gyermekek körében egyik legnépszerűbb együttesként ma is arra törekszenek, mint a kezdetekben: megismertetni, megszerettetni a gyerekekkel és szüleikkel a magyar népzenét, néptáncot, régi népszokásokat, vagyis mindazt a páratlan kulturális kincset, melyet elődeink hagytak ránk örökségül.

Borítókép: Kolompos együttes (Klebelsberg-kastély)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.