Galambos Henrietta bekerült a Múzeumok Nemzetközi Tanácsába

Néhány nappal ezelőtt két magyar tagot már beválasztottak a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa (ICOM - The International Council of Museums) Executive Board mellett működő, állandóan ülésező munkacsoportokba és állandó bizottságokba, most Galambos Henriettával, a Szépművészeti Múzeum Jogi Főosztályának vezetőjével bővült a hazai csapat.

Magyar Nemzet
Forrás: ICOM Magyarország2023. 07. 27. 13:00
Galambos Henrietta
Dr. Galambos Henriettát, a Szépművészeti Múzeum Jogi Főosztályának vezetőjét az ICOM jogi bizottságába választották be (Forrás: icomconference.sng.sk) Fotó: icomconference.sng.sk Forrás: icomconference.sng.sk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Benedek, az MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Adattár (MNM SOM) igazgatója, az ICOM Magyarország korábbi elnöke a Strategic Plan Commitee (SPC) tagja lett, valamint Sári Zsoltot, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgató-helyettesét, az ICOM Magyarország elnökét az ETHCOM, az Ethics Committee tagjává választották.

VARGA Benedek; MAGYAR Levente
Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatója beszédet mond Harry Hill Bandholtz amerikai tábornok tiszteletére elhelyezett emléktábla avatóünnepségén a Múzeumkertben 2019. október 17-én. (Forrás: MTI/Máthé Zoltán)

A Szépművészeti Múzeum Jogi Főosztályának vezetőjét az ICOM jogi bizottságába választották be, így Galambos Henriettával együtt három magyar tag dolgozhat a világ legnagyobb múzeumi szervezetének legfontosabb bizottságaiban.

Galambos Henriettát, a Szépművészeti Múzeum Jogi Főosztályának vezetőjét, az ICOM elnökének felkérése alapján, három évre az ICOM Legal Affairs Committee, vagyis a nemzetközi múzeumi szervezet jogi ügyekkel foglalkozó állandó bizottságának tagjává választották.

Galambos Henrietta kiváló, nemzetközileg is ismert és elismert múzeumi jogász, aki több mint húsz éve foglalkozik a kulturális örökség jogi védelmével; munkájának fókuszában a gyűjteményi mobilitás és a múzeumi fenntarthatóság kérdésköre áll.

Széles körű hazai és nemzetközi tapasztalatainak és szakmai kapcsolatrendszerének köszönhetően hatékonyan segítheti majd a nemzetközi múzeumi szervezet munkáját. A Magyar Múzeumok Online és a MúzeumCafé folyóirat szerzőjeként számos alkalommal tudósított az ICOM szervezetében zajló folyamatokról, a szakterületének égető kérdéseiről.

Borítókép: Galambos Henrietta, a Szépművészeti Múzeum Jogi Főosztályának vezetője (Forrás: icomconference.sng.sk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.