Gasztroshow-val és operagálával érkezik a tiszafüredi Magyar Tavak Fesztiválja

Operagála, koncertek, csónakos és kerékpáros túra, családi nap, főzőverseny is lesz a Magyar Tavak Fesztiválja július 28–29-i, Tisza-tavi rendezvényén.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 12. 21:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július végén érkezik Tiszafüredre az idén már tízéves Magyar Tavak Fesztiválja. 

Az elmúlt években a Tisza-tó körbe-kerékpározása bakancslistás program lett, amelyet a fesztivál is hosszú éveken át népszerűsített. Idén azonban nem tekerik körbe a tavat, hanem megmutatják Tiszafüred, a Tisza-tó fővárosa nevezetességeit: rendhagyó belvárosnéző kerékpáros túrát szerveznek. A hazai komolyzenei élet művészei idén is velük tartanak, és előadásaikkal színesítik a Tour D’Operát

– mondta Debreczeni Ildikó, a Magyar Tavak Fesztiválja igazgatója. Minden program ingyenes lesz, kivéve a To’Pera Gálakoncertet, amelyet jelképes összegért lehet megtekinteni – tette hozzá.
 

Az idei tiszafüredi, július 28-i nyitógálán többek között Miklósa Erika is fellép (Fotó: Magyar Tavak Fesztiválja)

 

Látványos nyitó előadás Tiszafüreden

 

Július 28-án, péntek délelőtt, a tiszafüredi városháza előtti téren startol a fesztivál látványos megnyitóval. Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere köszönti a résztvevőket, és indítja útjára a fesztivált. A megnyitón beszédet mond még F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője; Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke; Miklósa Erika, a Magyar Tavak Fesztiválja és a Tisza-tó nagykövete, illetve Debreczeni Ildikó fesztiváligazgató.  

A gálán pedig Miklósa Erika, Rab Gyula, Harazdy Miklós, valamint a Tiszafüredi Mazsorettek és a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar is fellép.


Péntek délután a Fő téren Csepregi Évát hallhatja a közönség. Este a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban tartják a Novák Péter rendezte To’Pera Gálakoncertet, amely során Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán, Rab Gyula tenor és a Budapest Jazz Orchestra közös koncertjét hallgathatja meg a közönség. Július 29-én, szombaton ismét a Morotva Kerékpáros Pihenőpark lesz a fesztivál központi helyszíne, ahol minden rendezvény ingyenes lesz.
 

Gasztroshow és családi programok

 

A már reggel kezdődő Családi To’Pikniken fellép a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar, Vadkerti Imre, Dóka Attila, Varga Katica, a Tiszafüredi Ifjúsági Néptánccsoport, Tóth Péter Lóránd, a Dívák formáció és Gregor Bernadett is. Emellett családi programokkal várják az érdeklődőket, meg lehet majd tekinteni a kézművesek, a civil szervezetek, a tóparti települések bemutatkozóit is.  

Szintén reggel kezdődik a Zenei GasztroShow főzőverseny, ahol Mautner Zsófi, Miklósa Erika, Pálszabó Mihály, Csomor Gábor, Szörényi Örs és Kövér Sándor zsűrizi a csapatok által készített ételeket. Idén Petőfi Sándor egyik kedvenc ételét, a székelygulyást kell megfőzni. A csapatok jelentkezését július 22-ig a [email protected] címre várják a szervezők.


Délelőtt indul a Tour D’Opera kerékpáros túra, amely során Tiszafüred nevezetességeit lehet megtekinteni. A Kiss Pál Múzeumnál a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ad koncertet, ezután a Tariczky Endre régészeti kiállítást lehet megtekinteni, míg a Nyúzó Gáspár Fazekas Tájháznál a tiszaderzsi és a tiszafüredi népdalkör mutatkozik be, valamint a Sodrás Népzenei Kisegyüttes zenél. 

A Magyarok Nagyasszonya római katolikus templomnál Horti Lilla énekel, a Kormorán Kikötőnél Lajkó Félix zenél majd. A csapat megismerheti a Tiszaörvény környékén folyó ásatás eredményeit, végül a túra a Kemény-kastélynál, a Savaria Barokk Zenekar koncertjével zárul.


 

A Boat D’Opera hajós nap kora délután veszi kezdetét. Korlátozott számban biztosítanak majd csónakokat, azonban bárki csatlakozhat a csapathoz saját csónakkal is. Idén a Tiszafüred környéki labirintusokban és tündérrózsamezők között Rab Gyula tenor fog énekelni, tangóharmonikán kíséri Szász Szabolcs. A kétnapos zenei és sportos forgatagot Miklósa Erika és a Csík Zenekar közös koncertje zárja majd. 
 

Borítókép: Pillanatkép az előző évek Magyar Tavak Fesztiváljáról (Forrás: Magyar Tavak Fesztiválja)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.