Romantikus vígjáték készül Demjén Ferenc halhatatlan slágereivel

A Hogyan tudnék élni nélküled? című musical egy kalandos balatoni nyár történetét meséli el, amely örökre megváltoztatja egy fiatal szerelmespár életét. A Demjén Ferenc örökzöld slágereire felfűzött forgatókönyvet a felnőtté válásról Kormos Anett és Goda Krisztina írta, a film rendezője Orosz Dénes. A forgatás hamarosan kezdődik.

Magyar Nemzet
2023. 07. 04. 8:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kirády Attila producer felhívta a figyelmet: Goda Krisztina, Kormos Anett és Orosz Dénes nevéhez külön-külön számos komoly közönségsiker fűződik, mozifilmek, tévéfilmek, sorozatok egyaránt. A producer izgalmasnak tartja, hogy első ízben dolgoznak együtt az alkotók, ráadásul az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb magyar zeneszerző, szövegíró, Demjén Ferenc slágereit felhasználó filmben.

A Nemzeti Filmintézet hétszázmillió forint támogatást ítélt meg a Hogyan tudnék élni nélküled? gyártására. A két idősíkon játszódó mozi történetében a zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhősnő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. A levelekből magával ragadó szerelmi történet rajzolódik ki 1989-ből, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaralt, s közös életét tervezte az apja által számára kijelölt és természetesen „minden szempontból tökéletes” vőlegényével. A lányok megismerkedtek egy rockzenekar tagjaival… És jött a mindent elsöprő szerelem.

Az álmaikat kergető szerelmes fiatalok története könnyed kikapcsolódást ígér finom humorával, szerethető karaktereivel és a festői balatoni tájjal.

Érzelmes és szórakoztató moziélményt ígérnek az alkotók Demjén Ferenc örökzöld slágereivel, látványos táncjelenetekkel. A Hogyan tudnék élni nélküled? forgatókönyvét az egyik legnépszerűbb humorista, forgatókönyvíró, Kormos Anett Goda Krisztinával közösen írta. Goda Krisztina nevéhez rendezőként és forgatókönyvíróként számos sikeres mozifilm kapcsolódik, mint a Szabadság, szerelem, a Csak szex és más semmi, a Kaméleon, a BÚÉK. Az író-rendező most kreatívproducerként szintén segíti a munkát. A rendező, Orosz Dénes olyan közönségsikereket jegyez, mint a Poligamy, a Coming out, a Seveled.

A film főbb szereplőit már megtalálták az alkotók, néhány mellékszereplőt ellenben még keresnek. A film az IKO gyártásában készül, producere Kirády Attila.

A Filmszakmai Döntőbizottság legutóbbi ülésén 120 millió forint támogatást szavazott meg az Inkubátor programban készülő A világ eredete című szatirikus dráma gyártására. Nagy Borbála (Pannónia dicsérete, 2021, Friss Hús fődíj, Legjobb német rövidfilm díja, Alter-Native fődíj, Magyar Filmkritikusok Díja) első mozifilmje magyar–francia–német koprodukcióban készül. A forgatás ősszel kezdődik, a szereplőválogatás már elkezdődött. A három főhősnő sorsdöntő napjainak története Budapesten, Berlinben és Párizsban játszódik. A film a Lupa Pictures produkciójában készül, producere Iványi Petra (FOMO, Cicaverzum).

Borítókép: Demjén Ferenc (Fotó: Földházi Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.