Felkerült a legjelentősebb világzenei toplistára a T.E.L.D. első lemeze

Augusztusban felkerült a világ legjelentősebb világzenei toplistájára, a World Music Charts Europe-ra az Efe Turumtay, Cenk Erdogan, Tomás Liska és Dés András által létrehozott közös lemez, amely az alkotók neveiből a T.E.L.D. nevet kapta. Az album a Fonó gondozásában jelent meg 2023 májusában.

Magyar Nemzet
2023. 08. 03. 15:30
Forrás: T.E.L.D.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A World Music Charts Europe ötven zsűritagja minden hónapban pontozásos rendszerben választja ki a legjobb lemezeket, amik a kapott szavazatok alapján kerülnek fel a legjobb húsz albumot jegyző toplistára. Augusztusban a Fonó gondozásában megjelent T.E.L.D. lemezére esett a választásuk. A Bécsben élő török hegedűművész, Efe Turumtay által alapított csapatban a cseh bőgős, Tomás Liska lírai bőgőhangja és Dés András játékos ritmusai mellé a fretless gitár nemzetközi hírű török virtuóza, Cenk Erdogan csatlakozik csodálatos dallamaival. A négy zenész első, 2018-as találkozása után egyértelművé vált, hogy a kvartett tagjainak eltérő zenei és kulturális háttere különleges összhangban olvad össze és hoz létre egyedi zenekari hangzást.

Az elmúlt évek nemzetközi turnéinak és egy közelmúltbeli isztambuli lemezfelvételnek köszönhetően a zenekar a legjobb úton jár afelé, hogy a kortárs ethno-jazz színtér egyik meghatározó szereplőjévé váljon. 

Turumtay, Liska, Dés és Erdogan szerzeményei egymástól látszólag eltérő világok között elegánsan átívelő utat jelölnek ki, hangsúlyosan emlékeztetve hallgatóikat a jól ismert tényre, hogy a nagyszerű zene nem ismer határokat.

Borítókép:  A toplistás formáció tagjai (Fotó: T.E.L.D.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.