Új sorozatnak örülhetnek a Star Wars-rajongók

Már nem kell sokat várniuk a legendás űreposz fanjainak, augusztus 23-án ugyanis megérkezik a Disney+-ra a Star Wars: Ahsoka című sorozat, amely tökéletes alkalom lehet arra, hogy megismerjük A mandalóriban és a Boba Fett könyvében is feltűnő karaktert, nem mellesleg a franchise első női jedi főszereplőjét, Ahsokát.

2023. 08. 09. 20:00
AHSOKA
AHSOKA Fotó: Suzanne Tenner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahsoka Tano karaktere tizenöt éve tűnt fel először a 2008-as Star Wars – Klónok háborúja című animációs filmben. Anakin Skywalker fiatal Togruta fajú padawanja egy bátor és hűséges, ugyanakkor kicsit szkeptikus és mogorva karakter, akiből hamar közönségkedvenc és nem mellesleg a franchise első női jedi főszereplője lett. A Klónok háborúja (2008–2020) és a Lázadók (2014–2018) animációs sorozatban a rajongók nyomon követhették, ahogy a vakmerő tinédzserből erős harcos vált, majd végül elhagyta a Jedi rendet, és elveszítette egykori mesterét, aki átállt a Sötét oldalra.

Ahsokával egy újabb erős női karakterrel bővül a Csillagok háborúja univerzum. Forrás: Facebook

Ahsoka Tano először a Star Wars – Klónok háborúja című animációs sorozatban tűnt fel Anakin Skywalker padawanjaként, részről részre vált egyre tapasztaltabbá és képzettebbé, később azonban kiábrándul a Jedi rendből, miután megvádolják, hogy részt vett egy merényletben. Bár Anakin kitart mellette és segít tisztázni a nevét, végül kilép a Jedik közül, és önállóan folytatja küldetését és harcát a birodalom ellen.

A Lázadók sorozatban Ahsoka már sokkal érettebben tér vissza. Ekkor találkozik Ezrával, a fiatal, Ellenállásban harcoló tehetséges Jedivel. Tanítványává fogadja a fiút, és közös kalandjaikban találkoznak pár jól ismert karakterrel a múltból: Rex kapitánnyal és a 66-os parancsot túlélő klónokkal, Darth Maullal, és Ahsoka megküzd és le is győzi korábbi mesterét, Darth Vadert. A sorozat végén Ezra önfeláldozó döntést hoz, önként vállalja, hogy megmenti Ahsokát és másokat a Birodalomtól. Ennek és egy időtornádónak hatására azonban a galaxis egy ismeretlen pontján köt ki. Őt keresi majd Ahsoka az élőszereplős sorozatban.

Ahsokával egy újabb erős női karakterrel bővül a Csillagok háborúja univerzum, a legnagyobb rajongók pedig nemcsak első élőszereplős felbukkanását, de önálló sorozatát is nagyon várták már. Ahhoz azonban, hogy minden utalást megértsünk és szereplőt felismerjünk, érdemes egy kis gyorstalpalót végezni, és megnézni az alábbi részeket:

• A Klónok háborúja 5. évad 20. rész

• A Klónok háborúja 7. évad 9–12. rész

• Lázadók 1. évad 15. rész

• Lázadók 2. évad 18. rész

• Lázadók 2. évad 21–22. rész

• Lázadók 4. évad 15. rész

• A mandalóri 2. évad 5. rész

Borítókép: Disney+

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.