A Bartók Emlékházban lép fel a világjáró magyar zongoraművész + videó

A 2012-es Los Angeles-i nemzetközi Liszt-verseny nagydíjasa, Polgár Éva szeptember 22-én, pénteken zongoraesttel lép fel Bartók Béla egykori otthonában, Budapesten.

Forrás: MTI2023. 09. 11. 17:08
Polgár Éva
Polgár Éva Forrás: Bartók Emlékház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban élő, világszerte koncertező Polgár Éva Liszt- és Bartók-műveket ad elő az MVM Koncertek 20. jubileumi zongorasorozatának keretében a Bartók Emlékházban. Polgár Éva a Hungary Foundation kulturális nagyköveteként 2022 őszén Chicagóban, Los Angelesben, Washington DC-ben és a New York-i Carnegie Hallban lépett fel – közölték a szervezők.

A Bartók Emlékház, kertjében a zeneszerző szobrával
A Bartók Emlékház, kertjében a zeneszerző szobrával  Fotó: Bartók Emlékház

A sorozat következő koncertjén, szeptember 28-án a Junior Prima díjas Pellet Sebestyén Liszt, Schumann és Brahms darabjaival lép a közönség elé, szintén Bartók korábbi otthonában.

Polgár Éva zenekari előadásai során olyan neves karmesterekkel dolgozott együtt, mint Vásáry Tamás és Horst Förster, akinek a vezénylete alatt háromszor lépett fel telt ház előtt a lipcsei Gewandhausban. Az Ektro Records által kiadott kortárs lemezei Vály Sándor festőművésszel az irodalom, a képzőművészet és a zeneművészet átjárhatóságán alapulnak, szólóalbumát Liszt Harmonies patriotiques et religieuses címmel a Hunnia Records jelentette meg. Szerteágazó tevékenysége mellett a Los Angeles-i Liszt-verseny igazgatójaként segíti a tehetséggondozást és a magyar zenekultúra népszerűsítését.

Borítókép: Polgár Éva (Forrás: Bartók Emlékház)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.