A hiúság vására: a nagy sikerű BBC-drámasorozat az M5-ön

Szeptember 23-tól hétvégente láthatók a romantikus dráma epizódjai.

Forrás: MTVA2023. 09. 22. 15:45
Forrás: Wikipedia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 23-tól hétvégente láthatók az M5-ön az 1998-ban készült A hiúság vására című romantikus dráma epizódjai. A női főszereplőt, Becky Sharpot az angol krimi- és drámasorozatok sztárja, Natasha Little formálja meg.
Mély társadalomkritikát mutat be korszakáról William Makepeace Thackeray 1848-ban írt, Hiúság vására című regényében. A 19. századi angol író műve több filmes alkotót is megihletett, a leghíresebb adaptáció közöttük a 2004-ben készült azonos című kosztümös dráma Reese Witherspoonnal a főszerepben, ám a közel ezeroldalas, szövevényes cselekményt vászonra vinni egy egész estés filmben nehéz feladat volt.

Hat évvel az amerikai verzió előtt az angolok hatrészes tévésorozatban dolgozták fel az arisztokrácia kegyeiért versengő fiatal nők történetét. A BBC által gyártott produkcióhoz Andrew Davies (Sanditon, Büszkeség és balítélet, Háború és béke) írt forgatókönyvet, hitelesen és részletesen feldolgozva az eredeti művet. 

Jelenet az 1998-as Hiúság vására című sorozatból, angol nyelven

A hatrészes filmsorozat tartalmas szórakozást ígér a történelem és a kosztümös drámák rajongóinak. A széria szeptember 23-tól hétvégente látható az M5-ön.

Borítókép: A hiúság vására ezúttal az M5-ön látható (Forrás: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.