Filmtettfeszt - 5 dokumentumfilm és 17 fikciós alkotás a programban

A 23. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemlét október 4. és 8. között rendezik Kolozsváron és 15 további erdélyi településen – közölték a szervezők.

Forrás: MTI2023. 09. 19. 14:01
A Kojot négy lelke is szerepel a 23. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemlén.
A Kojot négy lelke című filmet nevezi az Oscar-díjra Magyarország Forrás: Cinemon Entertainment
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 23. Filmtettfeszt programjában pár hete bemutatott magyar alkotások is szerepelnek, köztük a Sopsits Árpád rendezte Mellékszereplők, Szabó Mátyás Látom, amit látsz és Buvári Tamás A másik érintése című mozija. Több, korábban debütált, kiemelkedő színészi teljesítményeket felvonultató alkotást is láthat az erdélyi közönség, például a Larry, a Veszélyes lehet a fagyi, a Hat hét, valamint a Magasságok és mélységek című filmet.

Öt dokumentumfilmet és 17 egész estés fikciós alkotást vetítenek a 23. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemlén.
A Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemlét október 4. és 8. között rendezik meg Fotó: Youtube/Filmtettfeszt


Vetítik a szemlén Rohonyi Gábor és Vékes Csaba Szia, Életem!, Lévai Balázs és Tiszeker Dániel Nyugati nyaralás és Baranyi Gábor Benő Zanox - kockázatok és mellékhatások című moziját is.

Az erdélyi magyar filmszemlén látható lesz a Hadik című kosztümös, történelmi kalandfilm, a megtörtént eseményeket feldolgozó Blokád és a Hatalom című politikai filmdráma.


A 23. Filmtettfeszt nyitófilmje az Antal Nimród rendezte, idén 20 éves Kontroll lesz, amelyet hat helyszínen vetítenek. Az október 4-i kolozsvári közönségtalálkozón a főszereplő, Csányi Sándor is részt vesz.
A dokumentumfilmek közül a szervezők kiemelték a dokumentarizmus és fikció határán egyensúlyozó Háromezer számozott darab és a Jóreménység-sziget című alkotást.

Az erdélyi témát feldolgozó filmek között lesz Lakatos Róbert Ki kutyája vagyok én? című mozija, az Olimpiai álom Erdélyben és a Petőfi Sándor erdélyi útját követő „Hallgass zúgó szél, hadd beszéljek én.”.


A program a magyar vízilabda-válogatottról szóló A nemzet aranyai, valamint A döntés című nagy sikerű dokumentumfilmekkel egészül ki.
A 23. Filmtettfeszt október 4. és 8. között zajlik, központja Kolozsvár lesz, de Nagyvárad, Szatmárnémeti, Nagybánya, Temesvár, Arad, Szamosújvár, Tordaszentlászló, Nagyszeben, Brassó, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely és Kovászna magyar közönségét is várják a mozivásznak elé.

Borítókép: A kojot négy lelke is szerepel a Filmtettfeszt programjában (Forrás: Cinemon Entertainment)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.