Koncerttől és cirkusztól lesz hangos Békés vármegye

A legszínesebb évszak beköszöntével, Szent Mihály napja alkalmából, az Őszköszöntőn színes programokkal készülnek a békéscsabai Munkácsy-negyed intézményei szeptember 30-án, szombaton.

2023. 09. 29. 8:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Munkácsy Mihály Múzeumban 10.30 óráról szervez programokat a Mensa HungarIQa. 14 és 16 óra között kézműves-foglalkozások lesznek, 14.30-tól pedig mesét mond Soós Emőke. 17 órától Gyarmati Gabriella művészettörténész tart tárlatvezetést az állandó kiállításban.

A Békés Megyei Könyvtárban a Mensa HungarIQa csapata tart 14 és 18 óra között bemutatót, előadást, de tesztírásra is lesz lehetőség az Őszköszöntőn. Szintén 14 és 18 óra között rendezik meg a Csabai Könyvbörzét az épület körül. Ugyanekkor kézműves-foglalkozásoknak ad helyet az oktatóterem, valamint 16 és 18 óra között városismereti sétára várják az érdeklődőket, olvasható a Békés Vármegyei Hírportálon.

Az Őszköszöntő beharangozó képe (Forrás: Munkácsy-negyed)

A Munkácsy-emlékházban 16 órától megválasztják a kúria urát és úrnőjét, majd 17 órától lámpásokat lehet készíteni a lampionos felvonuláshoz. 20 órától gasztrokoncerten találkozik a zene és a bor, Lackás ad akusztikus koncertet.

A Napsugár bábszínháznál 16 órától játszóházat szerveznek, és cirkuszi előadással számítanak az érdeklődőkre, majd 18 órától jön a Munkácsy Vizuál 2, amelyben a zene és az élő animáció találkozik, és a zenére rajzolt alkotások haza is vihetők.

A Csabagyöngye Kulturális Központnál 19 órától lámpás felvonulást tartanak: a kenuk a stégtől indulva hajóznak egyet az Élővíz-csatornán. A felvonulást Kádár Kolos és Janbroers Nándor akusztikus koncertje kíséri majd.
 

 

Borítókép: Az Őszköszöntő plakátja (Forrás: Munkácsy-negyed)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.