Kulturális tartalmakat az internetre!

A Cultural Tutor oldal alapítójával a Brain Baron készített interjút a Mandiner. Az influenszerek korában Sheehan Quirke azzal tudott népszerűvé válni, hogy olyan kulturális témákról osztott meg posztokat, mint például a japán festők, az ókori római épületek vagy a színek történelmi szimbolikája.

Forrás: Mandiner2023. 09. 30. 15:00
Sheehan Quirke a Brain Bar vendége volt
Sheehan Quirke a Brain Bar vendége volt Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Quirke egy apró angol városból származik, és annak ellenére, hogy jogi egyetemet végzett, soha nem szeretett volna London pénzügyi negyedében, a Cityben karriert építeni. Mindig is vonzotta az írás, így olyan tevékenységet keresett, amelyben kiteljesedhet. Eközben a keresés közben hozta létre a Cultural Tutor oldalt, ami nagyon gyorsan népszerűvé vált.

Sheehan Quirke a Brain Bar-on
Az angol Sheehan Quirke a Brain Bar vendége volt (Forrás: Brain Bar)

Célja, ahogy a Mandinernek fogalmazott

– Szeretném az internetet egy ici-picit jobb hellyé tenni. Az előadásomon is említettem, hogy a múlt embere nem is álmodhatott olyan oktatásra alkalmas erőforrásról, mint amilyen az internet. Természetesen az online tér tele van szeméttel, politikával, milliók próbálnak eladni valamit… Aztán ott vannak az önsegítő guruk meg a videók a táncoló majmokkal. Mindezek közepette szeretnék valami többet, valami jót létrehozni, ami kicsit értelmesebb, és van benne valami felemelő.

És a visszajelzések szerint erre valóban ki vannak éhezve az emberek, az oldalnak másfél év alatt másfél millió követője lett.

 Quirke ugyanakkor tisztában van vele, hogy az internet világában fennáll az üres intellektualizmus veszélye. 
– Ezért én arra próbálom ösztönözni az embereket, hogy másképp gondolkodjanak a művészetről. Nem tényeket szeretnék megtanítani, én azt szeretném, hogy az emberek egy kicsit másképp kezdjék nézni a világot. 

 

Borítókép: A Brain Bart szeptemberben rendezték meg Budapesten (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.