Návai Anikót kizárták a Golden Globe szavazói közül

A szervezet magatartási szabályainak megsértése miatt három tagot kizártak a Golden Globe-ról szavazó újságírók közül, egyikük Návai Anikó.

Forrás: Deadline.com2023. 09. 25. 12:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három szavazót kizártak a Golden Globe-ról (Arany Glóbuszról) döntő, mintegy kilencven újságírót tömörítő szervezetből: az egyiptomi Howaida Hamdyt, a bangladesi Munawar Hosaint és a magyar Návai Anikót – írta meg a Deadline.com

Návai Anikó. Fotó: Facebook

A portál forrásai szerint a három személyt a szervezet magatartási kódexének megsértése miatt zárták ki, miután vizsgálódást folytattak a viselkedésükkel kapcsolatban érkezett panaszok nyomán. Mint írják, Hamdy ellen augusztusban indult vizsgálat, miután néhány arab nyelvű kritikájában állítólag „antiszemita és szélsőséges” megjegyzéseket tett. 

A Los Angelesben élő Návai Anikó 1999 óta volt tagja a HFPA-nak (Hollywood Foreign Press Association, Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége), amelynek tagjai döntenek a Golden Globe odaítéléséről. 

Bár a portál a kizárás okára nem tér ki,  Návai két évvel ezelőtt keveredett plágiumbotrányba: egy általa a Nők Lapjának készített, exkluzívként beharangozott Scarlett Johansson-interjúról utóbb kiderült, hogy valójában nem exkluzív: Návai korábbi nyilatkozatokból ollózta össze.

Ez egy angol nyelvű e-mailből derült ki, amelyet Návai Johansson sajtósának küldött, és amelyben beismerte, hogy forrásmegjelöléseket kihagyva vett át részleteket egy 2020-as anyagból a Fekete Özvegy budapesti forgatásáról. 

Borítókép: Návai Anikó (Forrás: TV2 / YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.