Új taggal bővült a József Attila Színház társulata

A József Attila Színház társulata egy évre örökbe fogadta Árvácskát. Nem véletlenül esett a választás őrá, ugyanis a hamarosan bemutatásra kerülő Peter Shaffer: Equus című darab központi figurája egy ló.

2023. 09. 19. 17:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Természetesen a kis hucul nem mehetett a színházba, de a darab főszereplői nevelőszülei lettek a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Fehér Anna, Fekete Gábor, Fila Balázs, Hargitai Iván, Szabó Emília és Zöld Csaba a próba után ismerkedtek meg Árvácskával. A társulat oklevelet is kapott a ló örökbefogadásáról, valamint életrajzot a kis kedvencről.

A színház társulata egy évre örökbe fogadta Árvácskát, a kis hucult (Forrás: József Attila Színház)

− Csodás dolog bármilyen formában a lovakhoz kötődni, mert szépek, erősek, nemesek.

Nem véletlen a több ezer éves mély viszony velük. Mi sokat változtunk a történelem során, az ő jellemük azonban töretlenül ugyanaz. 

Emlékeztetnek néhai természetközeli, emberibb mivoltunkra − mondta Hargitai Iván, a darab rendezője és a József Attila Színház művészeti vezetője.

Az Equus című darab egy pszichiáter és egy, a világot megérteni akaró kamasz csodálatos története: a pszichiáter az objektív tapasztalatban, a fiú a lovak animális, zsigeri érzéseiben akarja látni a jövőt. A különleges történethez párosuló izgalmas színpadi vízió a színház fennállásának történetében is meghatározó előadást ígér. 

A bemutató október 6-án lesz a József Attila Színházban.

Borítókép: Az állat természetesen nem mehetett a teátrumba a darab alkotóival. (Forrás: József Attila Színház)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.