A Children of Distance együttes első sikerei egy online fórumnak köszönhetők

A Children of Distance 2006-ban alakult rapcsapat. Az együttes tagjai Ács Róbert, Nyári Roland és Somogyi Péter, akik a 2000-es években jelentős hatást gyakoroltak a magyar hiphop és popzenei színtérre, érzelmes dalaikkal az emokultúra egyik ikonikus zenekarává nőtték ki magukat. December 22-én adják évzáró nagykoncertjüket az A38 hajón.

2023. 10. 24. 22:00
internet
Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Blog.popkulturális.hu foglalkozott a formációval. Említik legutóbbi albumukat, amelyet 2016-ban adtak ki Ötödik fejezet címmel és az áprilisban elkészült Bunkó vagyok dalt, amely a Spotify-on a harmadik legnépszerűbb számuk lett, megelőzve az ikonikusnak számító Emlékezz rámot.

Internet
A Children of Distance rapcsapat tagjai egy internetes fórumon találtak egymásra (Forrás: Facebook)

 

Az együttes útja egy internetes fórumtól a zenei csúcsig

Az internet korában a távolság már nem akadály – bizonyítja ezt a Children of Distance, azaz a Távolság gyermekei zenekar születése is, hiszen a formáció magját képező három rapper-énekes-dalszerző – a máriapócsi Carp-E (Ács Róbert), a kiszombori Shady (Nyáry Roland) és a Szücsiben élő Horus (Somogyi Péter) – a magyar rap egyik »klasszikusa«, Sub Bass Monster (Máté Szabolcs) internetes fórumán találtak egymásra 2005-ben és a következő évben meg is alakították együttesüket.

 – fogalmaz a Magyar Popkulturális Értéktár oldalán Csikor Ottó újságíró.

 A cikkben ismertették első nagylemezük, az Egyedül a világ közepén című album születését, amelyet FankaDeli kecskeméti stúdiójában rögzítettek 2006-ban. Ezen található például a Ha sírsz, A karjaidban meghalni és a lemez címadó dala, az Egyedül a világ közepén is. Ezt követte a Csapó kettő, amelyen az Emlékezz rám és a Beforratlan sebek című dalok jelentek meg. 2010-ben a 333 km című lemezre került az Emlékezz rám 2, illetve a Kedves naplóm. Ezek közül előbbit Ladányi Patríciával rögzítették, de emellett számos közös daluk van az énekesnővel. 2012-ben a IV. Felvonás, 2013-ban pedig a Pillangó című lemezüket adták ki. 

A zenekar több slágerlistás dallal is büszkélkedhet, az előbb már említett Beforratlan sebek című számuk például felkerült az év öt legjobb dalának listájára 2007-ben, míg 2008-ban az Emlékezz rám érte el ugyanezt a sikert,

 ez utóbbi a YouTube-on több mint 17 millió megtekintést ért el. Elnyerték 2011-től egymás után három évben is a VIVA Comet legjobb együttesnek járó díját, de 2012-ben  a Bravo Otto-díjjal is kitüntették őket. Sőt 2012-ben és 2013-ban is megkapták a Transilvanian Music Awardstól az év legjobb magyar hip-hop csapata díjat is. 
A zenekar egy-egy dal erejéig együttműködött Oláh Ibolyával, akivel a Még utoljára című dalukat adták ki, Kozma Katával a Barátként búcsúzom, Puskás Petivel pedig a Nélküled nem című közös dal jelent meg.

Borítókép: A Children of Distance 2006-ban alakult (Forrás: Facebook)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.