Az alkotói művészet, a média és a gyermekvédelem kapcsolatrendszere

Szolnokon, a TISZApART Moziban rendezik meg az „A művészet tudatossága, a tudatosság művészete” című filmes konferenciát október 19-én az Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon. Az értekezés az alkotói művészet, a média és a gyermekvédelem kapcsolatrendszerét vizsgálja, miközben a filmes kultúra jelenét és jövőjét vizsgálja.

Forrás: GSZT2023. 10. 17. 12:00
Szolnok, TISZApART Mozi
Szolnok, TISZApART Mozi (Forrás: ataff.hu) Fotó: ataff.hu Forrás: ataff.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A filmes kultúra megőrzéséről, a művészi kifejezés sokszínűségéről, a média csatornáiról és az új kreatív kihívásokról beszélnek majd az esemény olyan kiemelkedő előadói, mint Kollarik Tamás, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) egyetemi docense és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója, Deák Kristóf, Oscar-díjas magyar filmrendező, valamint Fülöp József, a MOME rektora. A konferencián szó lesz a videójátékok hatásairól, a korhatár-besorolás jelentőségéről, valamint az animáció sokszínűségének és alkalmazásának vizsgálatáról is. 

Kollarik Tamás
Kollarik Tamás, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyetemi docense 2021. május 13-án Budapesten. Fotó: Bach Máté/Magyar Nemzet 

A fesztiválról

Az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál a magyar származású francia művész emlékének tiszteleg, aki festőművészként és díszlettervezőként vált világhírűvé. Budapesten született (eredeti neve Trauner Sándor volt), egyedi látásmódjával és kreativitásával sok klasszikus film különleges atmoszféráját teremtette meg. Az ő munkássága ismerős lehet olyan filmekből, mint a Legénylakás vagy az Irma, te édes, amelyekért 1962-ben Oscar-díjjal jutalmazták.

A fesztivál azon kívül, hogy filmszemle, egyfajta tudatformáló esemény is, amely a filmes kultúra gazdagságát és sokszínűségét ünnepli. 

A rendezvény lehetőséget kínál mindazoknak, akik szeretnék mélyíteni tudásukat a filmvilágban, és betekintést szeretnének nyerni az alkotói folyamatokba, megérteni a média és a gyermekvédelem összefonódását az új, kreatív kihívások korában. 

A helyszín a szolnoki TISZApART Mozi lesz.

A filmfesztiválról és a konferenciáról bővebben az esemény honlapján és Facebook-oldalán lehet érdeklődni. 

Borítókép: Szolnok, TISZApART Mozi (Forrás: Ataff.hu)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.