Rekordszámú galéria várja a látogatókat az Art Weekenden

Az Art Weekend Budapest (AWB) programsorozatot első alkalommal rendezik meg a fővárosban december 1. és 3. között.

Forrás: MTI2023. 11. 12. 15:00
Forrás: artnesz.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A program fő célja, hogy a budapesti galériák év végi vásáraira fókuszálva szélesebb betekintést adjon a budapesti kortárs képzőművészeti színtérről.
A résztvevők között szerepelnek kereskedelmi galériák, műtermi és banki kiállítóterek is, amelyek akár helyszíni, szervezett túrákon, akár önállóan és ingyenesen is látogathatók lesznek.

A programsorozat elsősorban a magyar képzőművészeti szféra fejlődését és fenntarthatóságát szolgálja, miközben magukra az alkotókra, kiállítóhelyekre irányítja a figyelmet.


Naponta két alkalommal, több helyszínen, vezetett túraútvonalak is indulnak majd ARTtour néven, míg a Cross-ARTtour eseményeken társművészeti szereplők, például divattervezők, filmrendezők, zeneszerzők, táncművészek kísérik a művészeti sétát, és osztják meg gondolatainkat, érzéseiket a kiállított alkotásokkal kapcsolatban.

A programok között lesznek műterem-látogatások, beszélgetések a művészekkel, sőt az egyik kiállításhoz kapcsolódva tetováló nap és művészeti vásár is szerepel a programban.


Az AWB a nemzetközi Art Weekend események sorában helyezkedik el, és a Gallery Weekend Budapest társeseményeként igyekszik tovább erősíteni a kortárs képzőművészet megértését, népszerűsítését.

 

Borítókép: Az esemény plakátja (Fotó: artnesz.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.