Azahriah és Dzsúdló után Ajsa

Az EMA-díj a Video Music Awards európai „lábaként” jött létre 1994-ben, és számos kategóriában díjaznak zenészeket. Ajsa Luna dalszerző-énekesnőt önálló albuma előtt a Hundred Sins és Beton.Hofi kollabokból ismerhette a közönség.

Forrás: blog.popkulturalis.hu2023. 11. 08. 8:30
Ajsa, díj
Forrás: phenom.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ajsa Luna lett az MTV EMA győztese a 2023-as évadban. A hazai új generációs popzene egyik legérdekesebb és legsajátosabb  hangú szereplője, Heyliger Ajsa 2020-ban kezdett szólóprojektbe Ajsa Luna művésznéven. 

Ajsa
Ajsa Világvége című albumát saját élete fordulatai inspirálták  (Forrás: Recorder.blog.hu)

Szövegei leleményesek, zenéje lírai, népdalos, kísérteties elektropop, amely a megragadóból feledhetetlenné is válhat a jövőben.

Az egyik legegyedibb hangzásvilágú magyar előadóval a Recorder.blog.hu készített interjút korábban, amelyben elmondta, hogy a zenélés a mindene, ez tölti be életében a központi szerepet, mégsem úgy képzeli el, hogy csak ezzel fog foglalkozni. 

Különleges kapcsolatot ápolok a gyermeki énemmel. Minden, ami a gyerekkoromban történt, nagyon fontos számomra. Anyukám nagyon sokat énekelt nekem, és együtt is folyamatosan énekeltünk gyerekdalokat, népdalokat

Érdekesség, hogy édesapja karibi származású, édesanyja magyar, a szülei Szentendrén találkoztak, és szerelem volt köztük első látásra. Első lemeze a Világvége az életében történt fordulatok feldolgozása. 

Sokáig nem akartam albumot, mert nem értettem, mi értelme egy albumnak manapság. […] De aztán rájöttem, hogy csodálatos dolog az album. 

Teremtesz egy külön kis univerzumot, amiben az összes dalnak megvan a maga szerepe.

Az EMA-díj a Video Music Awards európai „lábaként” jött létre 1994-ben, és számos kategóriában díjaznak zenészeket. Korábbi magyar díjazott volt például DzsúdlóAzahriah és a Carson Coma is.

 

 

Fotó: Ajsa Luna (Forrás: Phenom.hu) 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.