időjárás 3°C Árpád 2023. december 11.
logo
Az énekesnőnek 7,3 millió eurós pénzbírságot kell megfizetnie

Shakira bűnösnek vallotta magát adócsalásban

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.11.20. 14:30
Shakira bűnösnek vallotta magát adócsalásban

A barcelonai ügyészséggel kötött megállapodása részeként hétfőn bűnösnek vallotta magát adócsalás bűncselekményében Shakira kolumbiai énekesnő, hogy biztosan elkerülje a börtönt.

Shakirának az egyezség értelmében 7,3 millió eurós (2,7 milliárd forint) pénzbírságot kell megfizetnie, és – büntetlen előéletére tekintettel – hároméves felfüggesztett börtönbüntetést kap. Az ügyészség eredetileg 23,8 millió eurós (8,8 milliárd forint) büntetést és nyolc év két hónapos szabadságvesztést kért az énekesnőre.

SHAKIRA
Shakira ügyvédje, Pau Molins társaságában adócsalási pere tárgyalásának első napján Fotó:  MTI/AP/Emilio Morenatti

Most az a legfontosabb számomra, hogy mindent megtegyek annak érdekében, hogy a gyermekeim teljes életet éljenek, és arra összpontosítsak, ami igazán fontos: látni őket felnőni és időt tölteni velük, és nem kitenni őket annak a gyötrelemnek, hogy az anyjukat egy büntetőperben látják

– fogalmazott az ügyben kiadott közleményében a világsztár. 

A hatalmas médiaérdeklődés övezte bírósági eljárás hétfőn vette kezdetét Barcelonában, ahol az énekesnő reggel meg is jelent jogi képviselői kíséretében.

A vádirat szerint Shakira 2012 és 2014 között nem fizetett adót külföldi bevételei után, holott már Spanyolországban élt. Ennek bizonyítására az ügyészség 117 tanút idézett be. A Grammy-díjas énekesnő korábban ártatlanságának hangsúlyozása mellett már  befizette a spanyol adóhatóság által követelt 14,5 millió eurós (5,3 milliárd forint) tartozást, és a további hárommillió euró (1,1 milliárd forint) kamatot.

Borítókép: Shakira távozik egy barcelonai bíróságról adócsalási pere tárgyalásának első napján (Fotó: MTI/AP/Joan Mateu Parra)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.