Magyar siker a Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztiválon

Az Elfogy a levegő, Moldovai Katalin első mozifilm rendezése kapta az ifjúsági zsűri díját a 72. alkalommal megrendezett Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztiválon. A Krasznahorkai Ágnes, Skovrán Tünde és Sándor Soma főszereplésével készült alkotás látható a hazai mozikban is.

Forrás: NFI2023. 11. 25. 15:00
Palóczi Zita
Palóczi Zita társ-forgatókönyvíró a Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztivál eredményhirdetésén (Forrás: NFI) Fotó: NFI Forrás: NFI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadták Németország nagy presztízsű filmes rendezvénye, a 72. Mannheim-Heidelbergi filmfesztivál díjait. Az egyetemistákból álló zsűri Moldovai Katalin Elfogy a levegő című alkotását tüntette ki díjával, melyet a film társ-forgatókönyvírója, Palóczi Zita személyesen vett át csütörtök este Mannheimben.

Elfogy a levegő
Az Elfogy a levegő című film fesztiválplakátja. Forrás: Nemzeti Filmintézet

A magyar mozikban is látható Elfogy a levegő című filmet megtörtént események inspirálták. 

A főszereplője, Ana (Krasznahorkai Ágnes) irodalmat tanít, diákjaival és kollégáival egyaránt jó a kapcsolata, a gimnázium megbecsült tanára. Az egyik szülő váratlanul feljelenti egy film ajánlása miatt. A tanárnő fellebbezése láncreakciót indít el, amelynek következtében a kollégái és a gimnázium igazgatónője is fokozatosan ellene fordulnak.

Moldovai Katalin első mozifilmje, az Elfogy a levegő a Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával, a Magma Cinema, Spot Film, Salamandra Film és Digital Fiction Studios gyártásában valósult meg. Főszereplői Krasznahorkai Ágnes, Skovrán Tünde, Sándor Soma, Dimény Áron, Bölönyi Zsolt és Lőrinc Ágnes, executive producere Kovács Attila Béla, producere Muhi András, Moldovai Katalin, forgatókönyvírója Palóczi Zita és Moldovai Katalin, rendezője Moldovai Katalin. A filmet Táborosi András fényképezte, vágója Soltész Orsolya, zenéjét Cári Tibor szerezte.

A nagy presztízsű torontói fesztiválon volt az Elfogy a levegő világpremierje nyár végén, azóta nagy sikerrel szerepel a külföldi seregszemléken, Varsóban, a franciaországi Arras-ban és legutóbb Theszaloníki nemzetközi filmversenyén díjazták.

Borítókép: Palóczi Zita társ-forgatókönyvíró a Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztivál eredményhirdetésén (Forrás: NFI) 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.