Ünnepi akció és adventi családi program a Nemzeti Múzeumban

A december 1-jén induló akcióra olyan szervezeteket, alapítványokat várnak december 1. és 20. között, amelyek rászoruló gyermekekkel (7–14 év) foglalkoznak. December 9-én pedig Csengőszó címmel adventi családi nappal készül a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Budapesten.

Forrás: MTI2023. 11. 23. 22:00
Gyerekek és felnőttek egyaránt bepillanthatnak a múzeumi munkába
Gyerekek és felnőttek egyaránt bepillanthatnak a múzeumi munkába Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múzeum és egy magyar édesipari vállalat közös akciójában a 7–14 év közötti gyerekcsoportok ingyenes tárlatvezetésen, kincskereső programokon vehetnek részt, valamint édesség-ajándékcsomagot kapnak a közeledő ünnep alkalmából.
 

A Hagyományunk ruhaszobrai címû tárlat a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.
A Magyar Nemzeti Múzeum változatos programokat kínál (Fotó: Branstetter Sándor / Branstetter Sándor/MTVA)

Az intézmény múzeumpedagógusai változatos témákkal készülnek a gyerekeknek.

Keddenként és péntekenként a tárlatvezetéseken a résztvevő csoportok olyan témák közül választhatnak, mint a Magyar Királyság fénykora: a középkor, valamint A török kori Magyarország, vagy a Római Lapidárium. Megismerhetik a múzeum kiállításait az államalapítástól az ország három részre szakadásáig, a mohácsi csatától Buda visszafoglalásáig, de a római mindennapokról is többet tudhatnak meg.
 

A kutatófüzetek segítségével minden nap (hétfő kivételével) kincskereső programokat is szervez az MNM.

Ezekben a gyerekek felfedezhetik a Seuso-kincsek egyik darabján keresztül Akhilleusz, az ókori görög hős történetét és a görög-római hősök mindennapjait. Emellett lesznek kalandjátékok is.
 

A gyerekcsoportok az utazásukhoz ingyenes vasúti kedvezményt igényelhetnek, erről a múzeum oldalán lehet tájékozódni.


December 9-én adventi családi napra várja az érdeklődőket az MNM Csengőszó címmel, ahol mindenki elmerülhet a századforduló karácsonyi hangulatában.

 

Borítókép: A program kifejezetten gyerekeknek szól (Fotó: Teknős Miklós)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.