Sikerrel játsszák a magyar vígjátékot Angliában

Az elmúlt két évtizedben tizenkét nyelven került színpadra Európában, és az amerikai földrészeken Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című vígjátéka. November 1-jén a liverpooli Capstone Theatre tűzi műsorára Rita Sigmond és Alex Gatstramb főszereplésével. Az előadást ezt megelőzően Londonban játszották, illetve több színházi fesztivál műsorán szerepelt.

2023. 11. 01. 14:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni és most a liverpooli bemutató létrejöttében nagy szerepet játszott a Liszt Intézet Londoni Magyar Kulturális Központja és a manchesteri magyar konzulátus, amelyek olyan előadáson keresztül is szeretnék megszólítani a szigetország közönségét, mely könnyedén kezeli a helyi kulturális kódokat. 

Az előadás hirdetése a londoni Liszt Intézet oldalán (Fotó: Horatio Film)


Pozsgai Zsolt darabjának sikere azt tükrözi, hogy a magyar kulturális képviselet jól választott. A Liselotte és a május az angol nyelvű összefoglaló szerint 

keserédes abszurd vígjáték egy szelíd, magányos szívről – egy harmincas éveiben járó elátkozott nő története, aki kétségbeesetten próbál szerelmet találni. A hol mulatságos, hol tragikus produkció érzelmi hullámvasútra vezeti a közönséget egy szerelemre vágyó nő életén keresztül.

A darab bejárta a hazai és a határon túli színházakat, jelenleg öt romániai színház játssza rendszeresen román nyelven, de játsszák Bulgáriában, Peruban, Észak-Macedóniában is.

Borítókép: Jelenet az előadásból (Fotó: Horatio Film)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.