Kulisszatitkok az Abigélről

Szabó Magda Kossuth-díjas írót, a magyar irodalom egyik legendáját tizenhat éve, 2007. november 19-én, kilencvenéves korában, kerepesi otthonában, olvasás közben érte a halál.

Forrás: hirado.hu2023. 11. 19. 18:30
Szabó Magda
Szabó Magda Forrás: Fortepan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak azok halnak meg, akik egész életükben nem csináltak semmit. Aki tett valamit, nem magáért, hanem másokért, mindenkiért, az megmarad

– vélte egykor, és Szabó Magdának sikerült halhatatlanná válnia.

Szabó Magda egyik legnyagyobb sikere, az Abigél
Szabó Magda egyik legnagyobb sikere, az Abigél adaptációja. Fotó: Veol.hu

Az írónőre emlékezve a Híradó.hu összegyűjtött néhány érdekességet egyik legkedveltebb és legismertebb művéből, az Abigélből készült négyrészes tévéjátékról. 

Az adaptáció első részét 1978. április 14-én mutatta be a Magyar Televízió, másnap a második részt már három és fél millióan nézték.

A sorozatról összegyűjtött hét kulisszatitokból többek között az is kiderül, hány szelet rántott húst fogyasztott el a stáb, és hogy minden odafigyelés ellenére is becsúszott egy apró hiba a polgári védelemmel kapcsolatban.

A teljes cikk az alábbi oldalon olvasható.

 

Borítókép: Szabó Magda (forrás: Fortepan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.