Edina 2024. február 26.
logo

A kis herceg története elevenedik meg az Erkelben

Magyar Nemzet
Forrás: Broadway Entertainment Group
2023.12.11. 16:00
A kis herceg története elevenedik meg az Erkelben

Minden idők egyik legkelendőbb és legtöbbet fordított könyve, A kis herceg idén ünnepli első kiadásának 80. évfordulóját. A könyv alapján létrejött színházi produkció 2024. február 14-től Budapesten is megtekinthető, miután Párizsban, Sydney-ben és Dubajban is telt házzal játszották, a Broadway-n pedig egy teljes szezonban műsoron volt. A legújabb – színházi látványosságokkal, tánccal és akrobatikával teli – színpadi adaptáció a még kevesek által ismert videomapping technológiát is alkalmazza, és szó szerint életre kelti a több generáció által kedvelt klasszikus kalandtörténetet.

A Broadway Entertainment Group produkciójaként létrejött, varázslatos és kiváló színdarab A kis herceg történetét eleveníti meg. Az előadás lenyűgöző karaktereket és színes jelmezek kavalkádját ígéri tánccal, zenével, akrobatikus elemekkel fűszerezve. 

A történeten számos generáció nevelkedett. Forrás: Broadway Entertainment

A kis herceg produkció méltán elismert kreatív csapatát Anne Tournié rendező és koreográfus vezeti, a szöveget Chris Mouron társrendező írta, az eredeti zenét Terry Truck szerezte. A csapat további tagjai: Noellie Bordelet segédkoreográfus, Marie Jumelin videodizájner, Peggy Housset jelmeztervező, Stéphane Fritsch fénydizájner, Tristan Viscogliosi hangdizájner, Etienne Beaussart projekciódizájner, Carmen Arbues Miro fodrász- és sminkmester, valamint Aurélie Gandilhon kellékes.

− Izgatottan várjuk a budapesti folytatást. Utazása közben a kis herceg sokféle emberrel és kultúrával kerül kapcsolatba, és mindenkinek a szeretet üzenetét közvetíti.

A barátságról, a magányról, a mások és a bolygónk iránti szeretetről és törődésről szóló történetét igyekeztünk alázattal átültetni a szaharai sivatag kulisszái közé

 – nyilatkozta Anne Tournié rendező az előadásról.

A kis herceget világszerte generációk kedvelik. A regényt 250 nyelvre fordították le, és bármennyire hihetetlen, kétszázmillió példányt adtak el belőle, ezzel minden idők második legkelendőbb könyvévé vált. Az örök érvényű, klasszikus mű csodálatos színházi adaptációja sokakat megtanított arra, hogy ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

Az előadás a budapesti Erkel Színházban látható majd francia nyelven, magyar feliratozással. A jegyek a www.thelittleprincetour.eu oldalon kaphatók.

 

Borító: Pillanatkép az előadásból (Forrás: Broadway Entertainment Group)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.