Idén utoljára jelent meg az Együtt

Megjelent az Együtt irodalmi, művészeti, kulturális, humán tudományok című folyóirat legújabb lapszáma. A Magyar Írószövetség Kárpátaljai Írócsoportjának folyóiratát idén ötödik alkalommal jelentették meg, és az online térben is hozzáférhető – számol be róla a Kárpátalja.ma.

Forrás: Kárpátalja.ma2023. 12. 27. 14:00
Együtt
A kárpátaljai Együtt című folyóirat legújabb lapszáma. Forrás: Facebook/Dupka György Fotó: Facebook/Dupka György Forrás: Facebook/Dupka György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfrissebb lapszám Finta Éva Emléktábla lebontott ház falára című versével indul, majd Gerzsenyi Gabriella Az a szokás című novelláját olvashatjuk. Dilemma és Hétköznapokról című prózaverseivel jelentkezik Sz. Kárpáthy Kata. A folyóirat esszét közöl Vári Fábián Lászlótól, melynek címe: A Himnuszról. Németh Péter két verset, a Pannon tenger és A Mindenható arca című költeményeit publikálta. 

A legismertebb kárpátaljai magyar képzőművész, Horváth Anna életútjáról szóló sorozat hatodik, befejező részét Szabó Eszter Ida tollából olvashatjuk. A kiadvány Kovács Sándor Hányatott sorsú magyar emlékek a Beregvidéken című honismereti értekezését is közli.

Két tanulmányt is találunk az Együtt idei utolsó lapszámában: Seres Attila Kárpátaljai magyar írósors a szovjet érában, illetve dr. Bódi Ferenc Tiltott gyász. A szolyvai emlékpark története címmel.
Dr. Dupka György a tragikus sorsú kárpátaljai gulág-elítéltek, mártírok panteonja adattárának XI. részét közli. 

A kiadvány a befejező részében a kárpátaljai magyar kultúrkrónika őszi történéseinek legfontosabb eseményeit, valamint az Intermix Kiadó újonnan megjelent, illetve közlés alatt álló köteteit ismerteti. A kéthavonta megjelenő folyóirat legújabb számát Horváth Anna keramikus munkáival illusztrálták.

Az Együtt 2023/5. lapszáma online verziója itt olvasható el.

 

Borítókép: Az Együtt című folyóirat legújabb lapszáma (Forrás: Facebook/Dupka György)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.