„A magyar szavakat még soha annyian nem írták le, mint mostanában”

A Magyar Nyelvőr Alapítvány rangos elismerését idén Haader Lea, az MTA Nyelvtudományi Intézet (ma: Nyelvtudományi Kutatóközpont) nyugalmazott tudományos főmunkatársa; Ádám Zita tanár, a felvidéki oktatásügy meghatározó személyisége és Bartos Erika író, meseíró, építészmérnök kapta.

Forrás: MTI2023. 12. 19. 16:00
Átadták a Magyar Nyelvőr díjakat
„A Magyar Nyelvőr Díj átadása a magyar nyelv ünnepe is egyben." Fotó: (Fotó: Facebook/Tuzson Bence) Forrás: (Fotó: Facebook/Tuzson Bence)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szavakat még soha annyian nem írták le, mint mostanában, de kérdéses, hogy a Zuckerberg-világ, a modern internet világa mennyire változtatja meg nyelvünket. Négy-ötszáz évente van ekkora váltakozás a kommunikáció világában, így most különösen fontos azok munkája, akik sokat tesznek a magyar nyelvért

– mondta a Magyar Tudományos Akadémia rendezvényén Tuzson Bence igazságügyi miniszter.

A Magyar Nyelvőr Díj 2023
A Magyar Nyelvőr Díj 2023 (Forrás: Facebook/Tuzson Bence)

A díjátadó fővédnöke kiemelte: a Magyar Nyelvőr Alapítvány célja, hogy a magyar nyelv megőrzését, kutatását, ápolását szolgáló rendezvényeket, kiadványokat, törekvéseket támogassa, emellett erkölcsi és anyagi elismerésként évről évre Magyar Nyelvőr Díjjal jutalmazza az arra érdemes személyeket.

Három terület képviselőit díjazta az alapítvány.

A külhoni magyarok köréből, a Magyarországon élők köréből, valamint azok közül, akik a legtöbbet tették az alapítvány céljainak megvalósításáért.

 

Borítókép: A Magyar Nyelvőr Díj 2023-as díjazottjai (Forrás: Facebook/Tuzson Bence)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.