Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Magyar Örökség díjban részesült a Beregszászi Magyar Drámai Színház

A Kárpátalján működő Beregszászi Magyar Drámai Színház december 16-án vehette át Magyar Örökség díjat Budapesten. A rangos szakmai bizottság a három évtizede tartó nemzetszolgálata miatt díjazta a színház társulatát, amely több tízezer ember kulturális és művészeti gyarapításához járult hozzá, nemcsak a határon túl, de az anyaországban is.

Forrás: Fővárosi Nagycirkusz2023. 12. 19. 22:00
Beregszászi Magyar Drámai Színház
Fotó: reformatus.hu/Sebestyén László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesten, a Ráday Ház dísztermében tartott ünnepségen a társulat nevében Sin Edina megbízott igazgató vette át a díjat Vidnyánszky Attila főrendező jelenlétében.

Beregszászi Magyar Drámai Színház
A Beregszászi Magyar Drámai Színház Magyar Örökség díjban részesült. Forrás: Facebook

A Beregszászi Magyar Drámai Színház 

 

A Beregszászi Magyar Drámai Színház mellett Magyar Örökség díjban részesült a Magyar Nemzeti Levéltár, a Református Szárszói Konferencia szellemi hagyománya, L. Kecskés András és együttesének művészete, a Magyar Kardvívó Iskola hagyománya, a kassai Kazinczy-napok, illetve Kató Béla erdélyi magyarságért és a református egyházért végzett szolgálata.

 

A Fővárosi Nagycirkusz az elmúlt hónapok során különös figyelemmel kísérte a Beregszászi Magyar Drámai Színház sorsát. 2022 óta a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ humanitárius segítséget nyújt a kárpátaljai teátrumnak, többek között szállással támogatva a háború elől menekülőket, köztük a beregszászi művészeket is. A kárpátaljai társulat tagjai családjaikkal együtt meghívást kaptak a Fővárosi Nagycirkusz Csodaláda című előadására, amelyet szombaton tekinthettek meg.

Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója a harmincéves jubileum alkalmából megfogalmazott gratulációjában kiemelte:  

A Beregszászi Magyar Drámai Színház a határon túli magyarságnak erőt és hitet adott az anyanyelv megőrzéséhez, a hagyományok átörökítéséhez és a nemzeti tudat megtartásához. A színház ezáltal vált az egyetemes színházművészet részévé, és fontos eleme lett a kárpátaljai kulturális életnek

 

Borítókép: A Magyar Örökség díj átvétele (Forrás: Református.hu/Sebestyén László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.