Miklósa Erika: Annyira izgultam a Kossuth-díj átvétele előtt, hogy ordítva szólt a kocsiban a Red Hot Chilli Peppers

Miklósa Erika az Indexnek adott interjúban mesélt arról, hogy miért öltöznek össze gyakran a férjével, milyen zenét szeret, és arról is, miért fontos számára a művészeten kívüli élet.

Forrás: Index2023. 12. 27. 20:00
 Miklósa Erika
Fotó: Facebook/Miklósa Erika
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Szent István-renddel kitüntetett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar opera-énekesnő az Indexnek adott karácsonyi interjúban elárulta, gyakran öltöznek össze a férjével teljesen véletlenül. A köztük lévő hatalmas összhang azonban nem csak ebben nyilvánul meg. Összeköti őket a sport szeretete, ugyanannak a biatlonos hölgynek drukkolnak, sőt még közös pálinkájuk is van.

Miklósa Erika
Miklósa Erika kislánya és kutyája társaságában Forrás: Facebook/Miklósa Erika

Elárulta: 2012-ben, a Kossuth-díj átvétele előtt annyira izgult, hogy amikor a Parlament XIII-as kapuja előtt leparkolt, full hangerőre tekerte a Red Hot Chili Peppers új lemezén a Monarchy of Roses című számot, és azt üvöltötte az autóban. Majd kiszállt a magas sarkú cipőjében, a visszapillantó tükörben megigazította a haját, a kormányőr pedig, aki addig egy oszlop mögött állt, tisztelgett, és azt mondta: „Kezit csókolom, művésznő, nagyon jó a zenei ízlése!”

Erikától ugyanis rengetegszer kérdezik meg a gyerekek, amikor meghívják különböző iskolában, hogy milyen zenét szeret, vagy kérdezősködnek a hétköznapi dolgaival kapcsolatban.

– Lehet, hogy különleges állatfajta vagyok, mert mindig is igényem volt arra, hogy a valóságos élethez közöm legyen. A művészet része az életemnek, de nem az az életem. Fontos, hogy közöm legyen emberekhez, hogy elérhető legyek, hogy legyenek napi megtapasztalásaim

– fogalmazott.

A sikeres életút során rengeteg megpróbáltatáson kellett keresztülmennie, elárulta, hogy ehhez szorosan kapcsolódott a hit, ami a nagymamájától jött.

– Emlékszem, 306 forint volt a zsebemben, és nem tudtam, hogyan fogom megpályázni a milánói Scala ösztöndíját. És akkor fogtam, eladtam a lakásomat, és kimentem. Több ezren jelentkeztek, hetet vettek föl, köztük voltam én is – mondta.

A teljes interjút IDE kattintva olvashatja el.

Borítókép: Miklósa Erika (Fotó: Miklósa Erika)


 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.