Nemzetközi dokumentumfilm-fesztivál érkezik Debrecenbe

Ismét országos lesz a BIDF – Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, így Debrecenben is láthatók lesznek az elmúlt év legrangosabb, többszörösen díjazott dokumentumfilmjei. Az országos fesztivál 2024. január 27-től február 4-ig tart, míg a debreceni közönség február 1-jétől február 4-ig látogathatja majd a fesztivált a Cinema Cityben.

Forrás: Haon.hu2023. 12. 30. 11:00
Részlet a Bitterbrush című filmből
Fotó: Fotó: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A debreceni programban két Oscar-díjra jelölt film és számos más, rangos nemzetközi elismeréssel kitüntetett alkotás is helyet kapott. A vetítéseket szakmai beszélgetés követi a film által felvetett témában meghívott szakértőkkel, aminek a közönség is aktív résztvevője lehet– írta meg a Haon.hu

Részlet a Bitterbrush című filmből. Forrás: YouTube/képernyőfotó

A közleményük szerint a nézők láthatnak többek között szívmelengető történetet, egy izlandi kis falu focipályája köré szerveződő közösségről; egy egymástól elszakított ikerpár rejtélyekkel teli életéről; a modern technológiát emberek megfigyelésére használó autoriter rezsimekről; az orosz–ukrán háborúról; iskolai lövöldözésről; egy világhírű flamencotáncos hirtelen eltűnéséről, vagy éppen egy kiöregedő szépfiú utolsó lehetőségéről a megállapodásra. 

A BIDF tematikai megkötés nélkül fogadja a kreatív dokumentumfilmek nevezését, a versenybe került alkotásokat pedig egy nemzetközi zsűri díjazza a fesztivál során.

 

Borítókép: Részlet Bitterbrush című filmből (Forrás: YouTube)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.