Belépni tilos? Ma nem, tiéd a gyár!

Egy különleges túra alkalmával bárki beléphet február 4-én az egykori inotai November 7. hőerőmű legfontosabb helyiségeibe. A Tiéd a gyár! elnevezésű séta alkalmával a látogatók bejárják az első ötéves terv keretében épült, hajdan nyüzsgő élettel teli iparváros mára elhagyott, romos, és a hétköznapi emberek elől elzárt területen álló épületeinek földszinti tereit.

2024. 01. 30. 21:00
null
Várpalota, 2023. augusztus 31. A drónnal készült felvételen az egykori hõerõmû területén megrendezett Inota Fesztivál a nyitónapon Várpalota mellett 2023. augusztus 31-én. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fõvárosa program kiemelt eseményeként megrendezésre kerülõ fesztivál augusztus 31. és szeptember 3. között várja a látogatókat. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejuthatnak többek között a kazánházba, ahol Ryan Gosling is megfordult a Szárnyas fejvadász 2049 című filmben, megtekinthetik a vezénylőtermet, ahonnan a rakéta kilövését irányítják a Lajkó – Cigány az űrben című filmben, és bekukkanthatnak az ikonikus hűtőtornyok egyikébe. A közelmúltat felelevenítő sétán megtudhatja, hol volt az inotai elvtársak kedvenc termálfürdője, ki lakhatott az erőmű mellé felhúzott Készenléti lakótelepen, és általában mit jelentett a jólét a Kádár-rendszerben. 

Részletekért kattintson  ide.

 

Borítókép: Az egykori hőerőmű területén rendezték nyáron az EKF-en az Inota Fesztivált (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.