Jézusról forgatja legújabb filmjét Martin Scorsese

A mozi forgatókönyve Endó Súszaku japán író A Life of Jesus (Jézus élete) című könyve alapján készült.

Forrás: MTI2024. 01. 09. 17:30
Martin Scorsese
Martin Scorsese Fotó: Steve Sands/NewYork Newswire/MEGA/Northphoto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oscar-díjas olasz–amerikai rendező a Los Angeles Timesban hétfőn megjelent interjúban beszélt az új filmről. Mint mondta: még idén leforgatja a produkciót, amit csak 80 percesre tervez. A forgatókönyvön Scorsese a filmkritikus-rendező Kent Jonesszal együtt dolgozott.

Scorsese már tavaly májusban azt nyilatkozta a La Civilta Cattolica folyóiratnak, hogy a pápának a művészekhez szóló felhívására ő azzal válaszolt, amihez ért, kitalálta és megírta egy film forgatókönyvét Jézusról.

A film főként napjainkban játszódik majd és Jézus legfontosabb tanításainak lényegével foglalkozik egy konkrét vallási doktrína helyett. A 81 éves rendező hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy a vallásról gondolkodjunk és beszéljünk, mert az hatással lehet arra, ahogy az életünket éljük.

Scorsese Némaság című, 2016-ban bemutatott filmjét is Endó egyik könyve alapján készítette.

Borítókép: Martin Scorsese (Fotó: Steve Sands/NewYork Newswire/MEGA/Northphoto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.