Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány

A magyar beatzene hőskora címmel jótékonysági koncertet rendez a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án az újpesti UP Rendezvénytéren. A koncert teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítják.

Forrás: MTI2024. 01. 04. 22:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pomázi Zoltán, az egykori Tolcsvay Trió és a jelenleg is működő Bojtorján együttes énekese a magyar beatzene 60-as, 70-es és 80-as éveit idézi fel február 2-i, a Rex Kutyaotthon Alapítvány segítésére szervezett jótékonysági műsorában. A koncerten ismert Illés-, Fonográf-, Tolcsvay- és Bojtorján-dalok csendülnek fel. 

A magyar beatzene hőskora című eseményen Schaffer Edina, a Neoton Família volt háttérénekese, jelenleg az Új Bojtorján együttes tagja hegedűn, mandolinon és gitáron játszik, valamint énekel, továbbá Zboray Miklós, a Napoleon Boulevard tagja egy tizenkét húros gitáron működik közre a produkcióban.

Az előadást néhány kordokumentum is színesíti, korabeli rádiós és televíziós hírek, archív hangfelvételek formájában, történelmi hátteret biztosítva a műsorban elhangzó daloknak. 

Az alapítvány közleményében hangsúlyozta, az állatvédelem számos problémájára hosszú távon csakis az állatokkal kapcsolatos szemléletváltás kínálhat megoldást. A Rex Állatszigeten hamarosan megépülő Felelős Állattartás Háza ebben a misszióban úttörő szerepet fog betölteni, viszont a beruházás teljes megvalósítása elképzelhetetlen társadalmi összefogás nélkül. Az idén megnyíló élményközpontú oktatási létesítményben évente akár százezer látogató is megfordulhat. Itt kap majd helyet az ország első tematikus fajismertető és állattartással kapcsolatos ismereteket bemutató interaktív kiállítása és az egyes állatfajokat bemutató számos ismeretterjesztő program is.

 

Borítókép: Jótékonysági koncertet szervez a Rex Kutyaotthon Alapítvány (Forrás: Rex Kutyaotthon Alapítvány)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.