Mesterséges intelligenciával támasztják fel Elvis Presley -t

A rock'n'roll királyát idén életre keltik egy show-műsorban: Az Elvis Evolution című előadáson mesterséges intelligencia segít majd a közönségnek átélni a találkozást az 1977-ben elhunyt legendával – számolt be róla a Magyar Hírlap.

Forrás: Magyar Hírlap2024. 01. 05. 8:00
Elvis Presley
Fotó: Facebook/Elvis Presley
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez egy újgenerációs tisztelgés” – magyarázta Andrew McGuinness, a Layered Reality nevű brit cég vezetője, amely többek között mesterséges intelligencia, hologramok és élő színházi effektek felhasználásával állította össze a műsort.

Elvis Presley
Elvis Presley. Forrás: Facebook

 

Elvis továbbra is globális szupersztár státusban van, és az emberek világszerte már nem akarnak csak ülni és passzívan hallgatni – a részesei akarnak lenni.

Layered Reality egyébként több millió forintos szerződést kötött a show-ra azokkal, akik a Király hagyatékát kezelik, ezáltal fértek hozzá rengeteg fotóhoz és személyes videóhoz is.

Az Elvis Evolution a hírek szerint nyomon követi majd az énekes felemelkedését és a csúcson eltöltött éveit.

Elvis Aaron Presley (Tupelo, Mississippi, 1935. január 8.–Memphis, Tennessee, 1977. augusztus 16.) többszörös Grammy-díjas amerikai énekes, zenész és színész. Mint kulturális ikon, Elvis, a rock 'n' roll királya, akit gyakran csak „a Király”-nak neveznek. A világ egyik leghíresebb énekese mind a mai napig. Tizennégyszer jelölték Grammy-díjra, ebből hármat meg is nyert. Emellett 1971-ben a Grammy-életműdíjat is neki ítélték.

Borítókép: Elvis Presley (Forrás: Facebook/Elvis Presley)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.