Most vagy soha! Petőfi egy nappal korábban érkezik

Petőfi Sándor a mozivásznon tér vissza. Az elmúlt négy évben több mint ezer ember dolgozott a hamarosan mozikba kerülő Most vagy soha! című filmen.

2024. 01. 25. 10:00
Most vagy soha!
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Petőfi 200 emlékév kapcsán készített filmet Lóth Balázs rendezi, a film producerei Fülöp Péter, Csincsi Zoltán, Kriskó László, és Rákay Philip. A film 2024. március 14-én kerül a mozikba.

Most vagy soha
Részlet a Most vagy soha című filmből: Petőfi és Szendrey Júlia menekül. (Forrás: Youtube)

 

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Most vagy soha! című film igazán nagyszabású lesz. Másfél hektáron építették fel a film díszleteit, többek között az egykori Pilvax kávéházat és Landerer nyomdát. A korhű hangulat elérése érdekében igencsak tekintélyes számú, hatezer jelmezt használtak. A legeknek pedig nincs vége, hiszen a 300 fős stáb mellett száz színész és további tízezer statiszta vett részt a száznapos forgatásban. 

Lóth Balázs pedig a múlt hónapban arról számolt be, hogy ilyen magyar filmet még nem láthattak a nézők.

Ha a néző úgy ül be erre a mozira, hogy nagyon jól szeretne szórakozni, egy izgalmas kalandfilmet szeretne látni, hajmeresztő kaszkadőrmutatványokkal, tömegjelenetekkel, látvánnyal és a magyar filmben páratlan jelenetekkel, akkor nem fog csalódni

– nyilatkozta a rendező a Hír TV Svenk stábjának.

A Most vagy soha lesz az egyik legdrágább magyar film. A Nemzeti Filmintézet (NFI) 4,7 milliárd forint állami támogatást ítélt oda a gyártó Pilvax Film Kft.-nek. A film teljes költsége ennél magasabb lesz.

A történelmi kalandfilm Petőfi Sándor életének legizgalmasabb pillanatába kalauzolja majd a nézőket. 

A filmvásznon életre kell az 1848. március 15-i forradalom.

 

A Most vagy soha! szereplői

Petőfi Sándort Berettyán Nándor, Szendrey Júliát Mosolygó Sára, Jókai Mórt Koltai-Nagy Balázs, Vasvári Pált pedig Fehér Tibor alakítja. Jeleneteket vettek fel a Magyar Nemzeti Múzeumnál, a budai Várban, valamint Sopronban, Esztergomban és Komárom ódon házai között is.

 

A Most vagy soha! bemutatója

A monumentális méretű forgatás már hónapokkal ezelőtt véget ért. A készítők azt ígérik, hogy látványos filmet sikerült létrehozniuk. A film 2024. március 14-én kerül a mozikba.

Borítókép: Részlet a Most vagy soha! című filmből (Forrás: Most vagy soha! hivatalos előzetese, YouTube)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.