Támogatást kapnak az induló művészek

Fiatal művészeknek hirdetett alkotói ösztöndíjpályázatokat a Petőfi Kulturális Ügynökség. A kilenc ösztöndíjra január 31-ig lehet jelentkezni.

2024. 01. 11. 21:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pályázatok célja, hogy segítse az önálló művészi tevékenységet folytató, tehetséges művészek és kutatók pályakezdését, alkotómunkáját – áll a Petőfi Kulturális Ügynökségnek az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Mint kiemelik, a fiatal művészeknek ez az egyik legnagyobb ösztöndíjcsomag az országban. 

A sikeres pályázók 2024-ben 12 hónapon keresztül havonta bruttó kétszázezer forintos ösztöndíjat kapnak. Az anyagi támogatás mellett az ösztöndíjprogram számos bemutatkozási lehetőséggel, kiállítással és komplex értékképző tevékenységgel segíti a tehetségek kibontakozását – olvasható a közleményben.

Pályázhatnak képzőművészek, művészettörténeti kutatók, műkritikusok, kézműves-iparművészek, fotográfusok, kutatók, hangszeres és énekes szólisták, koreográfusok és tánctudományokkal foglalkozók, zeneszerzők és zenetudósok, valamint dzsessz-előadóművészek. A pályázatokhoz csatolni kell többek között a szakmai önéletrajzot és a munkatervet.
 

Megpályázható ösztöndíjak: Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíj, Kállai Ernő művészettörténészi és műkritikusi ösztöndíj, Kozma Lajos kézműves-iparművészeti ösztöndíj, Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj, Szegedi Kis István kutatói ösztöndíj, Fischer Annie zenei-előadóművészeti ösztöndíj, Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíj, Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíj és Lakatos Ablakos Dezső jazz-előadóművészeti ösztöndíj.


A pályázatokról további információ a Petőfiügynökség.hu oldalon található.
 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.